Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

AKG Gazbeton, CE (Conformite Europeenne) İşaretini Aldı

AKG Gazbeton, CE (Conformite Europeenne) İşaretini Aldı

yapi.com.tr
AKG Gazbeton, CE (Conformite Europeenne) İşaretini Aldı

KG Gazbeton, CE (Conformite Europeenne) işaretini alarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Yapıların kalitesini artıran, ekonomik gazbetonun çevre ve insan sağlığı kriterlerine uygunluğu, uluslararası alanda da kanıtlandı.

AKG Gazbeton, Türkiye’de CE (Conformite Europeenne) işaretini alan ilk duvar malzemesi üreticisi oldu. Ürünlerin Avrupa çevre ve insan sağlığı kriterlerine uygunluğunu gösteren CE işareti, AB ülkelerinde serbest dolaşımı mümkün kılıyor.

Gazbetonun uluslararası standartlara sahip olduğu, Almanya merkezli denetim kuruluşu LGA tarafından onaylandı. LGA yetkililerinin AKG Gazbeton tesislerinde yaptığı denetimlerde, ürünün AB standartlarına ve üretim şartlarına uygunluğu kontrol edildi. AKG Gazbeton, bir yıllık süreç sonunda CE işaretini almaya hak kazandı.

AKG Gazbeton Yönetim Kurulu Üyesi Levent Akgerman, CE belgesini alarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her ürünün ve hizmetin AB uyum sürecine etkisinin irdelendiği bir dönemde, kaba inşaat malzemesi bir ürünün bu sertifikayı alması sektör açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca, CE belgesinin, sadece uyulması gereken standartlar açısından değil, kaliteliyi tüketme bilincini pekiştirmesi açısından da sektöre hizmet edeceğini düşünüyoruz. Kuşkusuz bu belge Avrupa’daki marka imajımızı daha da güçlendirecektir” dedi.


Çağdaş mekanların vazgeçilmez yapıtaşı: Gazbeton
İşçilikte, nakliyede, demir ve çimento kullanımında tasarruf sağlayan, hafif, sağlam, çevre dostu ve ekonomik gazbeton, çağdaş mekanların vazgeçilmez yapıtaşı olarak nitelendiriliyor. Yapıların kalitesini artıran gazbeton, başta deprem bölgeleri olmak üzere her tür konutta, sanayi ve ticaret yapılarında, sosyal tesislerde, kamu ve turizm yapılarında yoğun olarak tercih ediliyor.

AKG Gazbeton Hakkında…
1990 yılından bu yana Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası Türk A.Ş. çatısı altında "Genel Müdürlük" olarak faaliyetlerini sürdüren İzmir Işıkkent Gazbeton Tesisleri ve 1996 'da üretime geçen Kırıkkale Gazbeton Tesisleri, 15 Nisan 2002 tarihi itibari ile "AKG Yalıtım ve İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş." adıyla tüzel kişilik kimliğine kavuştu.
45.000 metrekare açık, 15.000 metrekare kapalı üretim alanına sahip İzmir Tesisleri'nde yılda 275.000 metreküp; 100.000 metrekare açık, 20.000 metrekare kapalı üretim alanına sahip Kırıkkale Tesisleri'nde ise yılda 550.000 metreküp gazbeton üretiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/akg-gazbeton-ce-conformite-europeenne-isaretini-aldi_25229.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!