Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Akıllı Tuğlalar Can Kurtaracak

Amerika'nın İllionis Üniversitesi'nde görevli bilim adamları, içine yerleştirilen sensörler (algılayıcılar) sayesinde deprem ya da yangın gibi afetler

Milliyet
Akıllı Tuğlalar Can Kurtaracak

merika'nın İllionis Üniversitesi'nde görevli bilim adamları, içine yerleştirilen sensörler (algılayıcılar) sayesinde deprem ya da yangın gibi afetlerde ev sakinlerini uyaran akıllı tuğlalar geliştirmeyi başardı.Aslında tuğlalar, bilinenlerden farklı değil. Ancak bu tuğlalar sıcaklık veya sarsıntıyı hissedebilen sensörlerle (algılayıcı) donatılmış.

100 ile 1000 dolar arasında
Duvara monte edilen akıllı tuğlanın içindeki sensörler, en ufak bir sarsıntıyı veya küçük bir ısı değişimini yine tuğlanın içindeki entegre sisteme iletiyor. Bu sistem, gelen sinyali bir alarm sistemine naklederek, ev sakinlerinin uyarılmasını sağlıyor.
Hayat kurtarması beklenen akıllı tuğla içindeki akü, dışarıdan kablo ile şarj edilebiliyor. Projenin sorumlusu Chang Liu, akıllı tuğlanın ömrünü, binanın ömrü kadar uzatmaya çalıştıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Tuğla içindeki standart donanımın türüne göre, maliyet 100 ile 1000 dolar arasında değişiyor. Kısa süre içerisinde bu donanımları mini çiplerle değiştireceğiz. Bu sensörler, ilerde beton kalıbın içine de yerleştirilebilir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/akilli-tuglalar-can-kurtaracak_5009.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!