Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Tarihi Cami Hayat Buldu

Alaaddin Keykubat Camii Çökmek Üzere

Selçuklu mimarisinin en özgün eserlerinden biri olan 771 yıllık Alaaddin Keykubat Camii, gereken önlemler alınmazsa birkaç yıl içinde tamamen yıkıl

Akşam



b>Selçuklu mimarisinin en özgün eserlerinden biri olan 771 yıllık Alaaddin Keykubat Camii, gereken önlemler alınmazsa birkaç yıl içinde tamamen yıkılmış olacak

Isparta'nın Uluborlu İlçesi'nde bulunan tarihi Alaaddin Keykubat Camii, tadilatı yapılmadığı için bir kaç yıl içinde yıkılacak.

Keykubat Camii, 1231 yılında adını taşıdığı Anadolu Selçuklu Devleti Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından yaptırıldı. Son olarak 1944 senesinde yanan çatısı tamir edilen cami, o tarihten sonra tadilat görmedi.

58 yıldır kaderine terk

O tarihten bu yana 58 senedir kendi haline terkedilen caminin duvarlarında ve minaresinde derin ve büyük çapta dökülmeler var. Şu anda faal olan caminin gelecek kuşaklara da aktarılması için bir an önce onarılması gerekiyor.

Ödenek bahanesi

Uluborlu İlçe Müftüsü Hacı Öz, konuyla ilgili olarak Hayırlar Derneği kanalıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne müracaat edildiğini, yaklaşık bir ay önce de ilgili kurumdan yetkililerin Uluborlu'ya gelerek incelemelerde bulunduğunu söyledi. Yetkililerin tadilata başlayacakları sözünü verdiğini, ancak o tarihten sonra da kimsenin uğramadığını anlatan Öz, ilgililerin ödenek yetersizliğini bahane ettiklerini savundu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alaaddin-keykubat-camii-cokmek-uzere_2399.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!