Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alanya Evi'ne İlk Kaynak

Mimarlar Odası Alanya Temsilciliği tarafından, Alanya Kültür ve Sanat Vakfı'na ait (ALSAV) Semiha Köseoğlu Evi'nin inşaatı başladı. Törende

Akşam



b>Mimarlar Odası Alanya Temsilciliği tarafından, Alanya Kültür ve Sanat Vakfı'na ait (ALSAV) Semiha Köseoğlu Evi'nin inşaatı başladı.

Törende konuşan Antalya Vali Yardımcısı Necdet Özer, kentin dokusunu oluşturan değerlerin kaybolmaması adına yapılan yapılan çalışmaların önemine değindi. Özer, 'İlçenin tarihi değerlerine sahip çıkılarak ruhsuzluğun önüne geçiliyor. Öyle sıradan bir bina inşaası olarak gürülebilir. Ancak geleneklerimizde bina inşaası için böyle bir tören olmaz' dedi.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise sivil kuruluşlar tarafından yeniden topluma kazandırılan bu tür projelerin bir prestij olarak görüldüğünü söyledi. Konuşmaların ardından Antalya Vali Yardımcısı Özer, ÇEKÜL Başkanı Sözen, Kaymakam Günhan Sarıkaya ve Alanya Belediyesi Başkanı Hasan Sipahioğlu tarafından evin çelik iskeletine kaynak yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alanya-evine-ilk-kaynak_21904.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!