Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alarko 'Çatı'da Üs Olacak

İspanya'daki çatı kliması üretimini Alarko'nun Gebze fabrikasına kaydıran Carrier, aldığı bu kararla Türkiye'yi Avrupa, Ortadoğu ve Afri

Radikal
Alarko 'Çatı'da Üs Olacak

spanya'daki çatı kliması üretimini Alarko'nun Gebze fabrikasına kaydıran Carrier, aldığı bu kararla Türkiye'yi Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesinin üretim ve ihracat üssü yaptı.

Alarko, iklimlendirme sektöründe dünya devi Carrier ile altı yıldır sürdürdüğü birliktelikte bir adım daha atarak 'çatı kliması' alanında bu mar-kanın Avrupa-Ortadoğu-Afrika üretim üssü oldu. Carrier, İspanya'daki fabrikasını kapatarak çatı kliması üretimini Türkiye'ye kaydırdı.

Carrier'in dünya çapında bir değişim yaşadığını ve üretimini daha rekabetçi üretim şartlarına sahip ülkelere kaydırdığını söyleyen Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, "Bu anlamda Türkiye ön plana çıkıyor. Türkiye, ekonomik anlamda Avrupa'nın bir parçası oluyor, üretimde de Avrupa'yla entegre hali geliyor" dedi. Üretim ve ihracat üssü haline gelen fabrikanın Gebze'de üç yıl önce faaliyete geçtiğini de hatırlatan İshak Alaton, Carrier'le olan birlikteliklerini de 'mükemmel bir evlilik' şeklinde nitelendirdi.

Geniş mekânlarda kullanılan çatı klimasının üretiminin Gebze'ye kaydırılmasıyla 1.5 milyon dolar yatırım yaptıklarını vurgulayan Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin bu üründen 2004'te 1000 adet üretmeyi planladıklarını açıkladı. Üretimin yanı sıra ihracata da ağırlık verdiklerini aktaran Şahin şunları söyledi: "Carrier'le yapılan ortaklığın temelinde zaten 'ihracat' vardı. 10 yıl önce 1 milyon dolara yakın ihracat yaparken 2003 sonu itibarıyla ihracatımız 16.6 milyon dolara yükseldi. Gebze'deki fabrikamızın üretiminin en az yüzde 50'sini ihraç etmeyi hedefliyoruz. Yeni çatı klima da her yıl ihracatımıza 3-4 kat etki edecek."

Türkiye'deki işbirliklerinin çok verimli olduğunu açıklayan Carrier Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Bölgesi Başkan Yardımcısı Pierre Yves Rollet ise "Çatı kliması piyasası çok zor ve kalitenin önem taşıdığı bir piyasa olmasına rağmen üretimimizi Türkiye'ye taşıma kararını almakta zorlanmadık. Altı yıllık işbirliğimiz süresince edindiğimiz deneyim bunun doğru bir karar olduğunu gösteriyor. Çatı kliması üretimini de Türkiye'ye nakletme kararımız işbirliğimizdeki başarının teyidi" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alarko-catida-us-olacak_10906.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!