Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alarko’da Hedef % 8 Reel Büyüme

Alarko Holding Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, 2004 yılında şirket cirosunda yüzde 8 reel büyüme hedeflediklerini belirtti.

NTV-MSNBC



b>Alarko Holding Yönetim Kurulu Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, 2004 yılında şirket cirosunda yüzde 8 reel büyüme hedeflediklerini belirtti.

Taahütten enerjiye, turizmden finans sektörüne iştirakleri bulunan Alarko Holding, 2004 sonuna kadar ciroda yüzde 8 reel büyüme hedeflediğini açıkladı. 2003 yılı Olağan Genel Kurulu sonrasında açıklamalarda bulunan Alarko Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu, Alarko grubu olarak 2004 yılında ciroda yüzde 8 reel büyüme beklediklerini söylerken, rakam vermekten kaçındı.

Alarko Holding’in 2003 yılı tarihi maliyetli bilançosunda net karı 14.36 trilyon lira olurken, ilk kez açıkladığı enflasyona göre düzeltilmiş konsolide bilançosunda 23.5 trilyon lira zarar oluştu. Grubun 2003 yılı brüt konsolide satışları 129.42 trilyon lira oldu.
Konsolide bilançodaki zarar rakamına ilişkin olarak Reuters’ın sorusunu cevaplayan Yavrucu, “Konsolide bilançoda aslında zarar yok... Bizim işlerimizin önemli bölümü taahhüt ve arazi geliştirme. Taahhüde yönelik getirilen metodolojiden dolayı bizim hiç bir faaliyetimiz yer almıyor. Bizim ciddi taahhüt işlerimiz var” diye konuştu.
Mevzuata göre, tamamlama yüzdesi esasına göre kar çıkarılmadığını belirten Yavrucu, konsolide bilançoda, “Yıllara yaygın inşaat ve onarım hak edişleri”nin 509.94 trilyon lira olmasına karşılık maliyetin 363.7 trilyon lira olduğuna dikkat çekerek, “Bunun önemli bir kısmı kardır onun tamamlama yüzdesine göre bilançolara yansıması gerekir. İşin bitiş yüzdesi esas alınınca bunlar bilançolara yansımıyor” diye konuştu.
Yavrucu, zarar oluşturan bir nedeni de yeniden değerleme zararlarının zarar diye alınıp, yeniden değerleme karından düşülmemesini gösterdi. Döviz kurunda son haftalarda oluşan yukarı hareketliliğin şirket faaliyetlerine etkisine ilişkin bir soru üzerine Yavrucu, “Gelirlerimizin yüzde 75’i döviz dolayısıyla dövizdeki hareketlilik bize olumlu yansır negatif yansıyan bir şey olmaz. Kaldı ki dövizdeki hareketin de sürekli olacağını düşünmüyorum” dedi.

TURİZM GELİRLERİ ARTACAK
Yavrucu, yaklaşan yaz aylarında turizm gelirleri artacağına ve bu yönde döviz girdilerinin çoğalacağına işaret ederek, dövizin bir dengeye geleceğini belirtti. Gazetecilerin halka arz planlarına ilişkin sorusun üzerine de Yavrucu, turizm ve enerji grubunda halka açılmayı düşündüklerini ancak borsada uygun atmosferin oluşmasını beklediklerini belirterek şöyle konuştu:
“Yılın ilk üç ayında borsada olan atmosfer şu an yok. Atmosferin düzelmesini bekliyoruz ama düzeleceğini umut ediyorum. Endeks 16,000’e düştü. Endeksin biraz daha çıkması lazım. Firmanız ne kadar değerli olursa olsun satıldığı ortam da önemli. Satıldığı ortamda borsa aşağı düşüyorsa siz de fiyatı aşağıda tutmak zorundasınız. O da olması gereken fiyatın altında bir değerdir.”
Alarko’nun enerji grubunda Yap-İşlet-Devret modeliyle elektrik enerjisi üretimi yapan Altek Alarko Elektrik Santralleri bulunuyor. Yavrucu, enerjide planladıkları halka arzı şubat krizinden sonra durdurduklarını anımsatarak, şimdi yarı yarıya ortak oldukları Fransızlarla yeniden karar almaları gerektiğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/alarkoda-hedef--8-reel-buyume_11973.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!