Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aliağa Ticaret Odası'ndan Vinç İşaretçi ve Sapancılarına Eğitim

Aliağa Ticaret Odası, vinç operatörleri ile işaretçileri arasında güvenli iletişimin sağlanması amacıyla istihdam edilen 'işaretçi ve sapancı'lar için eğitim semineri düzenledi. Aliağa Ticaret Odası ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin işbirliğiyle düzenlenen 'Vinçlerde Sapanlama ve Standart El İşaretleri' seminerine sektör çalışanları

yapi.com.tr
Aliağa Ticaret Odası'ndan Vinç İşaretçi ve Sapancılarına Eğitim

Aliağa Ticaret Odası, vinç operatörleri ile işaretçileri arasında güvenli iletişimin sağlanması amacıyla istihdam edilen 'işaretçi ve sapancı'lar için eğitim semineri düzenledi. Aliağa Ticaret Odası ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nin işbirliğiyle düzenlenen 'Vinçlerde Sapanlama ve Standart El İşaretleri' seminerine sektör çalışanları büyük ilgi gösterdi. Makine Mühendisleri Odası eğitimcilerinden A. Özgen Öngel tarafından gerçekleştirilen seminer, 15 kişiyle sınırlı sayıda yapılacağı duyurulmasına rağmen yoğun istek üzerine 35 katılımcıyla gerçekleşti.

Vinçler ve yüklemelerle ilgili incelikler öğretildi

Aliağa Ticaret Odası Seminer ve Eğitim Salonu'nda gerçekleşen seminerde, iş sağlığı ve güvenliğinin önemi, vinçlerin tanıtımı, genel bakım ve kontroller, çalışma sahasında alınacak önlemler, vinçlerle yüklerin kaldırılması ve taşınmasında alınacak güvenlik tedbirleri, sapanlar ve sapan bağlantı şekilleri, sapanlamada dikkat edilecek hususlar ve vinçlerin yönlendirilmesinde kullanılan işaretler konularında eğitim verildi.

A. Özgen Öngel, Aliağa’da eğitime gösterilen ilginin kendisini şaşırttığını ifade ederek, “Başarılı bir eğitim gerçekleştirdik. İşçi sağlığı ve iş güvenliği açısından fevkalade önemli bir eğitim konusuydu” dedi.

Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Aliağa Temsilcisi Tugay Yıldırım da, tüm katılımcılara ilgileri nedeniyle teşekkür etti.

Aliağa’da bir çok sektörün belge ve sertifikalı ara elemana ihtiyacı var

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, sanayi bölgesi Aliağa’da birçok sektörün belgeli ve sertifikalı ara elemana ihtiyaç duyduğunu belirtti. Saka, söz konusu ihtiyacın belgesiz ve sertifikasız çalışanlarla giderilmeye çalışıldığını, bunun da çeşitli sakıncalar içerdiği kaydetti. Saka, “Aliağa’da sanayide ve inşaat yapım işlerinde kullanılan vinçlerin sağlıklı ve güvenli hizmet vermesi için işaretçi ve sapancıların eğitimli olması büyük önem taşıyordu. Özellikle kamu ve özel sektör tesislerinde ihale alan üyelerimiz, ihale şartnamelerinde (işaretçi ve sapancı) belgeli eleman istihdam etmek zorunda. Bu işi yapan çok sayıda kişi var ancak belgeli değil. Bu kişilerin belgelendirerek hem işçi sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması hem de belge alarak istihdam fırsatı yakalamak isteyenlere dönük bu eğitimi gerçekleştirdik. Katılımcılarımıza tüm bilgi ve tecrübesini aktaran değerli eğitimcimiz Özgen Öngel’e ve Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ne şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/aliaga-ticaret-odasindan-vinc-isaretci-ve-sapancilarina-egitim_83920.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!