Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Allianoi Büyük Tehdit Altında!

Bergama’daki Allianoi Antik Kenti’ni su altında bırakacak Yortanlı Barajı’nın yapımına hız verilmesi, arkeologları endişelendiriyor.

NTV-MSNBC
Allianoi Büyük Tehdit Altında!

b>Bergama’daki Allianoi Antik Kenti’ni su altında bırakacak Yortanlı Barajı’nın yapımına hız verilmesi, arkeologları endişelendiriyor. Arkeologlar, Allianoi’un koruma altına alınmadan, su altında bırakılmasını katliam olarak değerlendirdi.

7 yıl önce kazı çalışmalarına başlanan Allianoi Antik Kenti günışığına çıkarılamadan su altında kalma tehlikesiyle karşı karşıya. 1800 yıllık tarihi olan Allianoi halen kullanılabilecek sıcak suya sahip. Dünyanın en iyi korunmuş sağlık yurtlarından biri olan antik kent, yapımına hız verilen Yortanlı barajı’nın suyu altında kalabilir.

Yortanlı Barajı’nın 7 ay içinde tamamlanması planlanıyor. Arkeologlar bu süre içinde antik kenti kurtarmak için çalışmaları hızlandıracaklarını belirtiyor.

“Bu yıl Haziran başında ödenek gelsin ki kazı çalışmalarına başlayıp mesafe kat edelim. Belgelenmeden su altında kaldığı takdirde bu tam bir katliam olur. Su altında kalması da bir katliamdır. Yani barajın yapılmasına karşı değiliz ama Allianoi’un koruma altına alınarak yapılması çağdaşlıktır.”
Allianoi’un su altında kalma olasılığı Bergamalılar’ı da endişelendiriyor. 5 yıl önce bir Afrodit Heykeli’nin ortaya çıkarıldığı antik kent önemli bir gelir kaynağı.
“Bergamaya 600 bin civarında kültür turisti geliyor. Bergama’da bir turizm gerçeği var. 600 bin turist potansiyeli var. Bu insanların Allianoi’e çekilmesi demek ilçe ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Tarım önemlidir yadsımıyoruz ama turizm gelirlerinin Bergama için çok daha fazla katkı sağlayacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/allianoi-buyuk-tehdit-altinda_25498.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!