Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Allianoi'nin Karnı Aç

Bergama'daki Allianoi Antik Kenti'nde yapılacak kurtarma kazıları için ödenek gönderilmedi. Kazıda çalışacak işçilerin yemek ihtiyacı için acil sponsor gerekli.

Radikal
Allianoi'nin Karnı Aç

ergama'daki Allianoi Antik Kenti'nde yapılacak kurtarma kazıları için ödenek gönderilmedi. Kazıda çalışacak işçilerin yemek ihtiyacı için acil sponsor gerekli.

Bergama'deki Allianoi Antik Kenti'nde bu yıl yapılacak kurtarma kazılar için Bergama Müze Müdürlüğü'nden ödenek gönderilmeyince işçilerin günlük yemek ihtiyacının karşılanması amacıyla gıda yardımında bulunacak 'sponsor' aranmaya başlandı.

Allianoi Girişimi Grubu Sözcüsü Arif Ali Cangı, Yortanlı Barajı'nda gövde inşaatının kasım ayına kadar bitirilmesinin planlandığını ve bu tarihten sonra antik kentin sular altında kalacağını belirterek kazının 'ivedi olarak' tekrar başlaması gerektiğini söyledi.


Tek ihtiyaç gıda değil
Kazıların sağlıklı bir şekilde yürümesi için yardım aradıklarını belirten Cangı şöyle konuştu: "İşçilerin sabah, öğlen ve akşam yemeğinde ihtiyaç duyduğu gıda maddelerinin karşılanması için sponsor arıyoruz. Kazı süresince 200 kilogram un, 100 kilogram şeker, 150 kilogram pirinç, 30 kilogram kuru fasulye, 50 kilogram kırmızı mercimek, 20 kilogram yeşil mercimek, 20 kilogram nohut, 50 kilogram bulgur, 20 kilogram reçel, 150 kilogram peynir, 30 kilogram zeytin, 100 litre zeytinyağı, 100 paket makarna ve 30 paket margarine ihtiyaç var. Arazide kullanılmak üzere en az 3 kilometre alanı kapsayan telsiz, masa, sandalye, dolap, çizim, harita dolabı ile kırtasiye malzemelerine de ihtiyaç var. Gıda malzemeleriyle araç gereçlere katkı koyacak kişilerin adlarını kazı bölgesine asacağız. Ayrıca, www.allianoi.org sitesinde bulunan web sitesine de bu sponsorların kimliklerini yazacağız."

Cangı, "Bu yıl içinde sulama amaçlı barajın gövdesinde kil dolgusunun yapımına hız verildi. Yılın ilk yarısında 3.2 trilyon ödenek sadece Yortanlı Barajı'na ayrıldı. Dünyada sayılı tıp merkezlerinden bir olan Allianoi, projede değişiklik yapılmaz ise yakın gelecekte tamamen su altında kalacak" dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/allianoinin-karni-ac_27110.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!