Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Alman Schott Grubu, Türk Orim Cam'ı Bünyesine Kattı

Alman Schott Grubu bünyesindeki dünyaca ünlü Hollanda Merkezli Schott Glaverbel B.V., temperlenmiş ve baskılı cam üretiminde Türkiye pazarında ağır

Dünya
1


b>Alman Schott Grubu bünyesindeki dünyaca ünlü Hollanda Merkezli Schott Glaverbel B.V., temperlenmiş ve baskılı cam üretiminde Türkiye pazarında ağırlıklı bir yeri bulunan Orim Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi devraldı.
Strateji Halkla İlişkiler'den yapılan açıklamada, cam sektörünün dünya devlerinden Hollanda merkezli Schott Glaverbel B.V'nin, temperlenmiş ve baskı yapılmış cam üretiminde Türkiye pazarının lideri konumundaki Orim Cam Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin hisselerini satın alarak bünyesine kattığı kaydedildi. Açıklamada, iki şirketin, birleşmenin finansal boyutları hakkında açıklama yapmadıkları kaydedildi.

Açıklamaya göre, 1989 yılında Yorgancılar ve Gülyurt ailelerinin ortaklığıyla kurulan Orim Cam Sanayii, 2002 yılında gerçekleştirdiği 28 milyon Euro’luk cirosu ile beyaz eşya sektöründe, temperlenmiş ve baskı yapılmış düz cam üretiminde Türkiye’nin lider şirketi konumunda yer alıyor. Toplam satışının yüzde 70’ini oluşturan ihracatı ile Bosch&Siemens, Electrolux, Merloni gibi önde gelen uluslararası beyaz eşya üreticilerinin en önemli tedarikçilerinden biri olan Orim'in, Avrupa’da yüzde 15’lik bir pazar payına sahip olduğu, yurt içinde ise Arçelik, Profilo, Teba, Merloni ve Vestel gibi önemli üreticiler için çalıştığı kaydedildi. Orim'in, Bolu ve Çerkezköy’de iki fabrikası ve toplam 450 çalışanı bulunduğu ifade edildi.

Orim Cam'ı devralan Schott Glaverbel'in ise cam sektörünün birçok alanında faaliyet gösterdiği kaydedildi. Verilen bilgilere göre Schott Glaverbel, 2002 yılında toplam 2 milyar euro'luk satış ile Almanya’nın en büyük sanayi gruplarından biri olan Schott Grubu’nun bir iştiraki. Almanya’da kurulu olan Schott Grubu ve Belçika’da kurulu olan Glaverbel'in ev teknolojileri Bölümü’nün düz cam birimi olarak faaliyetlerini yürütüyor. Schott Glaverbel’in, Avrupa, Brezilya ve Malezya’da dokuz üretim tesisi ve 1.405 çalışanı bulunduğu ifade edilirken Schott Glaverbel'ın 2002 yılı cirosunun ise 150 milyon euroyu bulduğu kaydedildi.

Schott Glaverbel Beyaz Eşya Düz Cam Birim Başkan Yardımcısı Dr. Karlheinz Sossenheimer bu birleşmeyye Avrupa pazarının lider tedarikçisi konumunu güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bundan sonra Schot-Orim adı altında faaliyetine devam edecek olan Orim'in Grubun bir parçası olmasından mutluluk duyduklarını kaydeden Dr.Sossonheimer, Orim'in etkileyici büyüme trendi, gelecekte de birlikte çalışmaya devam etmekten gurur duyacakları genç, aktif ve girişimci yönetici grubu ile son derece başarılı bir şirket olduğunu söyledi. Pazara ve müşteriye yakınlık stratejilerine uygun olarak Orim'in cazip konumu ve maliyet avantajlı üretim olanakları ile grublarıyla mükemmel bir uyum sağlayacağını belirten Dr. Sossonheimer, "Bundan sonra, güçlerimizi paylaşarak, Avrupa pazarının lider tedarikçisi olan konumumuzu daha da sağlamlaştıracağız" dedi.

Orim hissedarı ve genel müdürü Semavi Yorgancılar ise konuya ilişkin açıklamasında şöyle dedi:

"Son 10 yılda gerçekleştirdikleri iki haneli büyüme hızı ile ORİM'i Avrupa'nın önde gelen tedarikçilerinden biri haline getirdik. Şu andaki büyüme sürecinde ise, iki tarafın da kuvvetli ve zayıf yönleri arasında yaratılacak olan sinerji ile Orim dünyanın en büyük uluslararası şirketlerinden birine katılmayı seçti. Orim, özverili çalışanları ile başarısını gelecek nesillere de taşımaya kararlı."

http://www.yapi.com.tr/haberler/alman-schott-grubu-turk-orim-cami-bunyesine-katti_3572.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Avrupada schott firmasinin tahtını sallamaya başlamıştınız.Onlara satılmak yerine onları satın alacak gücünüz olacaktı.Erken pesettiniz. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!