Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Almanlar Koruyor, Belediye Kirletiyor

Dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden olan Ölüdeniz'i korumak için Almanlar, bölgede su arıtma tesisi kurarken, belediyenin dünyaca ünlü Belcekız

Hürriyet
Almanlar Koruyor, Belediye Kirletiyor

b>Dünyanın sayılı doğal güzelliklerinden olan Ölüdeniz'i korumak için Almanlar, bölgede su arıtma tesisi kurarken, belediyenin dünyaca ünlü Belcekız Plajı'na tur teknelerinin demirlemesine izin vermesi, turizmcileri isyan ettirdi.

Teknelerin arasında kirli denize girmek istemeyen turistler bölgeyi terk ediyor. Milli Park olarak koruma alanı içine alınan ve Muğla Valiliği'nce işletilen Belcekız Plajı'na tur teknelerinin demirlemesine belediyenin izin vermesi, turizmcileri isyan ettirdi. Belcekız'ın yanındaki Kumburnu Plajı'na ise tekne girişine izin verilmiyor. Gelen turistlerin çoğunluğunun tercih ettiği Kumburnu, temizliğiyle dikkat çekiyor. Turist sayısındaki düşme nedeniyle zor günler geçiren turizmciler ise durumu belediye başkanına ilettiklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını belirttiler.

Doğal güzelliği ile dünyanın sayılı yerlerinden biri olan Ölüdeniz'deki kirlilik alarmı, Almanları da harekete geçirmiş durumda. Federal Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı, Muğla Valiliği ile ortak bir çalışma başlattı. Türk-Alman ekonomik işbirliği çerçevesinde Çevre ve doğal kaynakları koruma projesi uygulamaya konuldu ve Ölüdeniz'in atık sularını arıtmak üzere tesis inşaatına başlandı. Ölüdeniz'in yanı sıra Köyceğiz, Dalyan ve Denizli'de çevre projelerini harekete geçiren Bakanlık, Türkiye'ye 18 milyon Euro değerinde hibeye onay verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/almanlar-koruyor-belediye-kirletiyor_5310.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!