Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Kömüre Veda Eden Şehir!

Almanya'da KOBİ'ler 2014'te 180 Milyar Avro Yatırım Yapacak

'KOBi'lerin 2014 Beklenti Anketi' sonucunu açıklayan Almanya Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW) Başkanı Mario Ohoven, BVMW'nin yaklaşık 9 milyon çalışanı olan yaklaşık 270 bin şirketi temsil ettiğini belirterek, KOBİ'lerin 2014'a iyimser girdiğini söyledi.

yapi.com.tr / AA
Almanya'da KOBİ'ler 2014'te 180 Milyar Avro Yatırım Yapacak Foto: Erbil Başay (AA)

Şu anki iş durumu,  'tatmin edici' veya 'iyi' olarak değerlendiren işletmelerin oranının yaklaşık yüzde 90 olduğuna işaret eden Mario Ohoven, iş adamlarının yüzde 56'sının da 2014 yılının ilk 6 ayında iyimserliğin devam etmesini beklediğini ifade etti. Her iki şirketten birinin 2014'te 2013 yılında olduğu oranda yatırım yapmayı planladığına işaret eden Ohoven, şirketlerin yüzde 31,5'nin ise gelecek yıl 2013 yılından daha fazla yatırım yapacağını kaydetti. KOBİ'lerin 2014'te yaklaşık 180 milyar avro yatırım yapmalarının beklediğini ifade eden Ohoven, 2013'te KOBİ'lerin 160 milyar avro yatırım yaptıklarını dikkati çekti.

Avro krizinin yeniden alevlenmemesi durumunda iş adamlarının yüzde 42'sinin Almanya'daki ekonomide canlanma beklediklerini belirten Ohoven, bekledikleri yatırım şartlarının oluşturulması durumunda 2014'te Almanya'nın ekonomik büyüme hızının yüzde 1,8 olmasını gerçekçi bulduğunu kaydetti. "KOBİ'lerde gelecek yıl yaklaşık 250 bin kişi istihdam artışı olacak" diyen Ohoven, küçük ve orta ölçekli şirketlerin yüzde 34,2'sinin personel saysını artırmayı, yüzde 19,2'sinin ise azaltmayı planladığını ifade etti.

Hristiyan Birlik partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokratik Parti'nin (SPD) kurduğu hükümetin ekonomi planlarını eleştiren Ohoven, koalisyon sözleşmesinin orta ölçekli şirketlerin beklentilerini karşılamadığını düşünen iş adamlarının oranının yüzde 85,8 olduğunu kaydetti. Ohoven, hükümetten KOBi’ler için yatırım ve vergi politikasında iyileştirilme yapmasını isteyerek, özellike vergi reformunun gerekli olduğunu vurguladı.

Vergi politikasının yanı sıra KOBİ'lerin en fazla şikayet ettiği konularının enerji masrafları ve kalifiye eleman eksikliği olduğuna işaret eden Ohoven, şirketlerin yüzde 52'sinin iş yerleri için uygun eleman bulamakta sıkıntı çektiğini, iş adamlarının yüzde 33'ünün ise iş yerleri için uygun eleman bulamadığını kaydetti.

Koalisyon sözleşmesinde yer alan 8,5'luk saat ücreti uygulamasını da eleştiren Ohoven, bunun KOBİ'lerdeki eleman sıkıntısını daha da artıracağını sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/almanyada-kobiler-2014te-180-milyar-avro-yatirim-yapacak_115359.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!