Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Anadolu Grubu da İnşaat Sektörüne Giriyor

İstanbul’daki arazilerinde proje geliştirmeye karar veren Anadolu Grubu, işe Kartal’daki Isuzu, Anadolu Motor ve Adel Kalemcilik’in fabrika arazilerinden başlayacak. Merter’deki arazisi için de aynı yolu izleyecek Holding, rezidans ve ofis projesiyle inşaata ilk adımı atacak.

yapi.com.tr
Anadolu Grubu da İnşaat Sektörüne Giriyor

Büyük grupların gayrimenkul sektörüne artan ilgisinin son örneği Anadolu Grubu oldu. Uzun zamandır inşaat sektörüne girmek üzere çalışmalar yaptığı bilinen Anadolu Grubu, gayrimenkul alanına ilk adımı Kartal’dan atarak girecek. NTV'nin haberine göre, Kartal’da boşa çıkan grubun fabrika arazilerini değerlendirmek üzere harekete geçen ve AEH Gayrimenkul Yatırım şirketiyle çalışmaları hızlandıran Anadolu Holding, buradaki arazileri üzerine rezidans ve ofis yapmayı planlıyor.

İnşaat sektörüne bu bölgedeki Isuzu, Anadolu Motor ve Adel Kalemcilik’in fabrika arazilerinden boşalan 150 dönüm arazi stoğuyla girecek olan Anadolu Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, bu araziler üzerinde rezidans ve ofis yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Bir yıl sonra başlayacak

Gayrimenkul sektörüne ellerindeki arazileri değerlendirmek hedefiyle girdiklerini belirten Tuncay Özilhan, burada inşaata bir yıl içinde başlayacaklarını da ifade ediyor. Özilhan, gerçekleştirmeyi planladıkları inşaat projeleri için bir rakam telaffuz etmenin ise şu an doğru olmadığını söylüyor. Kartal’daki toplam arazi büyüklüğünün 150 dönüm civarında olduğunu ve çalışmaların en erken bir yıl içinde başlayacağını dile getiren Tuncay Özilhan, burada geliştirecekleri inşaat projelerinden en az 200 bin metrekarelik bir satılabilir alan çıkması gerektiğini düşündüklerini kaydediyor.

Sırada bira fabrikası var

Tuncay Özilhan, Anadolu Efes’in Merter’deki arazisi için ise en az 3-4 yıl zaman gerektiğini belirtiyor. Özilhan, “Efes’in Merter’deki arazisi şu an gündemde değil, fakat birkaç yıl sonra orayı da değerlendirmek üzere çalışmalar yapmak istiyoruz. Orası da üç, dört yıl sonra gündeme gelir” diye konuşuyor.

Adel Kalemcilik: Şirketin Kartal’daki 16 bin dönümlük arazisi bulunuyor. Adel Kalemcilik’in bu fabrikadan yıl sonuna kadar taşınmış olması ve Gebze Şekerpınar’daki yeni fabrikasına geçmesi planlanıyor.

Anadolu Isuzu: 1983'te Isuzu ile lisans anlaşması yaparak Temmuz 1984'te İstanbul Kartal'daki fabrikasında Isuzu araçlarının üretimine başlayan Anadolu Holding, buradaki üretimini 1999'da Gebze Şekerpınar'daki yeni fabrikasına taşıdı. Kartal’daki eski Isuzu fabrikasının arazisi boş çıkmış oldu.

Anadolu Motor: Üretim Faaliyetlerine 1972 yılında başlayan Anadolu Motor şirketi ise Kartal’da 55 bin metrekarelik bir alanda kurulu fabrika üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Anadolu Efes: Merter’de bira fabrikası bulunan Anadolu Efes şirketinin, arazisi henüz gündemde değil. Ancak birkaç yıl sonra burası da inşaat projeleri için gündeme gelecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/anadolu-grubu-da-insaat-sektorune-giriyor_91490.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!