Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Çeşme’de Çevre Katliamı

Anadolu'da ''İlim Çeşmeleri'' Yapılacak!

Türk Tarih Kurumu (TTK), Osmanlı döneminde merkezi yerlere inşa edilen sultan çeşmelerinin benzeri olan ''ilim çeşmeleri'' ile kitapseverlere hizmet verecek.

yapi.com.tr/AA
Anadolu'da ''İlim Çeşmeleri'' Yapılacak!

TTK, Osmanlı İmparatorluğu'nun, hüküm sürdüğü topraklarda bıraktığı eserlerden  ''sultan çeşmelerinin'' mimari olarak benzerlerini yaptıracak ve bu mekanlardan Anadolu'nun farklı yerlerinde vatandaşa kitap satışı yapacak. TTK Başkanı Prof. Dr. Mehmet Metin Hülagü, yaptığı açıklamada, TTK'nın temel görevlerinin tarihi anlatmak, sevdirmek ve toplumu tarih konusunda bilgilendirmek olduğunu söyledi.

Büfelerin dört tarafında otomatik satışların yapılabileceği mekanizmaların yer alacağını aktaran Hülagü, şöyle devam etti: ''Vitrinde gördüğü kitabı almak isteyen vatandaş kitapların ismi, fiyatı ve kodunun yer aldığı elektronik ekrandan hangi kitabı istiyorsa seçebilecek. Dileyen kredi kartıyla dileyen de cep telefonundan göndereceği kısa mesajla gün içinde istediği saatte hangi kitabı istiyorsa alabilecek. Kitabın kodu kısa mesajla girildiği an ücreti tahsil edilecek ve kitap tabiri caizse kitap ATM'sinden poşetlenmiş bir şekilde müşteriye sunulacak. Güvenlik önlemlerinin üst düzey olacağı ilim çeşmesinde memur da çalışmayacak, içinde para da birikmeyecek. Yanmayan, ıslanmayan, dayanıklı malzemeden imal edeceğiz bu mekânları.''

http://www.yapi.com.tr/haberler/anadoluda-ilim-cesmeleri-yapilacak_105920.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!