Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Angora Kardeşliği İmar Affı Getirdi

Unakıtan, Baykal'ın Angora Sitesi'ndeki villasını Meclis'e taşıyınca, CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz ile aynı sitede evi olan AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek işbirliği yapıp ruhsat çıkardı.

Sabah Gazetesi /Nevruz Tol
Angora Kardeşliği İmar Affı Getirdi

br/>













Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a, çok sayıda ünlünün yaşadığı, Angora Sitesi'ndeki "kaçak" eviyle ilgili yüklenince, Ankara'nın kavgalı iki belediyesinin görülmedik işbirliğiyle jet bir şekilde imar affı gerçekleşti. Bugüne kadar kanlı bıçaklı olan CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ile aynı sitede evi bulunan AKP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek duruma el koyup 10 günde ruhsat sorununu çözdü. Unakıtan'ın 4 Aralık'taki konuşmasının ertesi günü toplanan Çankaya Belediyesi İmar Komisyonu, imar planında değişikliğe giderek Angora'daki villaların mevcut halinin imar durumu olarak kabul edilmesini kararlaştırdı. Böylece, villalarda imara aykırı olarak yapılan çatı aralığı, yeşil alanı özel bahçeye katma, ilave bodrum gibi değişiklikler "yasal" hale getirildi. Çankaya Belediye Meclisi, 2 gün sonra komisyonun raporunu kabul edip, Büyükşehir Belediyesi'ne havale etti. Normalde, Çankaya Belediyesi'nden gelen başvurular uzun süre bekletilirken, Başkan Gökçek, kendisinin de villasının bulunduğu sitedeki imar değişikliğini hemen Büyükşehir Belediye Meclisi'ne havale etti. AK Parti ve CHP'lilerin oybirliğiyle değişiklik 14 Aralık'ta Meclis'ten de geçti. Böylece villalar 10 gün gibi bir sürede "kaçak" pozisyonundan kurtarıldı.

Kangren olmuştu

İmar değişikliğiyle 15 yıldır kangren hale gelmiş bir sorunu çözümlediklerini belirten Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz, "Hem belediyenin alamadığı vergiharç sorununu çözüyoruz hem de normalde yeşil alan olan ancak belediyeye devredilmeyen yerlerle ilgili yetki sıkıntısını gideriyoruz" dedi. Eryılmaz, kararı şöyle savundu: "İskanın önündeki engellerden biri çatı katlarındaki değişikliklerdi. Eve 80-100 metrekarelik bir kullanım alanı ekleniyor. Büyükşehir Belediyesi geçen yıl zemin altı ve teras katlarını tüm Ankara'da kullanılabilir hale getiren bir karar almıştı. Biz bu değişikliği imar planlarına yansıttık. Bir diğer konu bodrum katlarıydı, spor, rekreasyon alanı ya da sinema salonu gibi olduysa, ceza ödenecek ve ekleme yıkılacak, müştemilat ya da kalorifer kazanı gibi kullanılıyorsa sorun yok. Bir de bahçe duvarları var. Kooperatif olduğu için açık olması gerekiyor. Ama duvarlar yapılmış, biz bunu mevcut haliyle kabul ettik."

http://www.yapi.com.tr/haberler/angora-kardesligi-imar-affi-getirdi_58136.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!