Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ani Harabeleri Turizme Açılıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ülke turizmine katkı sağlamak ve özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde turizm faaliyetleri geliştirmek amacıyla tarihi

Akşam
Ani Harabeleri Turizme Açılıyor

b>Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ülke turizmine katkı sağlamak ve özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde turizm faaliyetleri geliştirmek amacıyla tarihi bir karara imza attı.

Askeri yasak bölge sınırları içinde kalan turistik bölgelerde artık fotoğraf ve film çekilmesine izin verilecek. Özel izinle girilen Ermenistan sınırındaki İpek Yolu üzerindeki ilk konaklama merkezi Ani Harabeleri ile Gürcistan sınırındaki cami bölgesi turizme açılacak. Genelkurmay Başkanlığı, askeri yasak bölgeler içinde kalan turistik alanlarda fotoğraf ve film çekilmesinin tamamiyle yasak olmasının, hem bu yörelerdeki turizm faaliyetlerine hem de ülke tanıtımına zarar verdiği değerlendirmesini yaptı. Milli Savunma Bakanlığı bir yasa tasarısı hazırlayarak, Meclis Başkanlığı'na sundu. Meclis Milli Savunma Komisyonu'nda bugün görüşülecek olan tasarıda 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 7 ve 9'uncu maddelerinde bazı değişiklikler yapılması öngörülüyor. Tasarı ile birinci ve ikinci derece askeri yasak bölgelerde fotoğraf çekilebilmesine imkan tanıyor.

TSK'nın tarihi adımı özellikle Doğu Anadolu Bölgesi'nde turizmin canlanmasına büyük katkı sağlayacak. Türkiye'nin doğu sınır şeridinde askeri yasak bölgeler içerisinde yer alan turizm alanlarının ilk üç sırasında Ermenistan sınırındaki Ani Harabeleri, Gürcistan sınırındaki Cami bölgesi ve Ağrı Dağı geliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ani-harabeleri-turizme-aciliyor_8521.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!