Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara-İstanbul Trenle 3 Saat Olacak

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul arası trenle yolculuk süresini 3-3.5 saate indirecek olan rehabilite projesinin temelinin 8 Hazir

NTV-MSNBC



b>Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul arası trenle yolculuk süresini 3-3.5 saate indirecek olan rehabilite projesinin temelinin 8 Haziran’da Ankara’da atılacağını bildirdi.

Bakan Yıldırım, Mimar ve Mühendisler Grubu’nun 4. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İstanbul-Ankara arasındaki demiryolunun yenilenmesi ve rehabilite edilmesine ilişkin proje ile ilgili bilgi verdi.

Proje kapsamında, tek hattın çift hatta dönüştürülmesi, sinyalizasyon çalışmaları, standart dışı kupların düzeltilmesi ve bazı bölgelerde tünel geçişi kullanılarak yolun kısaltılması gibi düzenlemelerin yapılacağını anlatan Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:
“Ankara-İstanbul arasını 3-3.5 saate indirecek olan demiryolu rehabilite projesinin temelini 8 Haziran Pazar günü Ankara’da atacağız. Bu, son 20 yılda üzerinde çok konuşulan ancak bir türlü mesafe alınamayan önemli bir projedir. Ankara-Eskişehir etabıyla başlayacak olan projenin Eskişehir-İstanbul etabı TCDD’den oluşturulan bir proje grubu tarafından sürdürülmektedir. Bu yıl içinde ikinci etabın da inşaatına başlamayı düşünüyoruz.”
Bakan Yıldırım, projenin süresinin 2.5 yıl olduğunu ifade ederek, proje ile bugün 6-6.5 saate varan Ankara-İstanbul arası tren yolculuğu süresinin 3-3.5 saate düşeceğini bildirdi.

“SÜRAT DEMİRYOLU PROJESİNİ BEKLEMEYE ALDIK”
Ayaş tüneliyle başlayan “Sürat Demiryolu Projesi” hakkında da bilgi veren Bakan Yıldırım, bu projeyi incelediklerinde çok iyi çalışılmadığını gördüklerini söyledi. Bakan Yıldırım, 600-700 trilyon lira civarında para harcanan bu projenin, yüzde 5’ini dahi oluşturmayan bir tünele “çakılı kaldığını” kaydetti.
Projenin devam ettirilmesi durumunda 10 milyar dolar para ve 8 seneye ihtiyaç bulunduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
“Böylesi bir projeyi ülkenin içinde bulunduğu sıkıntılı durumda devam ettirmek hiçbir akıl ve izan sahibinin öngörmeyeceği bir iştir. Bu nedenle projeyi şimdilik beklemeye aldık. İleride yap-işlet modeliyle talep olursa elbette ki hayata geçirmeyi düşünürüz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankara-istanbul-trenle-3-saat-olacak_4553.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!