Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankaralı Dinlenebileceği Park İstiyor

Başkentte nisanla birlikte ısınma başlayan havalar baharın gelişini müjdelerken, kentin merkezinde dinlenip hoşça vakit geçirilebilecek güzel bir park bulmak olanaksız. Ankara’nın göbeğinde yer alan pek çok park ya inşaat nedeniyle şantiyeyi andırıyor ya da pislik yüzünden çöplüğe benziyor. Kent dışında yer alan parklar ise uzak olması nedeniyle

Cumhuriyet ANKARA
Ankaralı Dinlenebileceği Park İstiyor

Başkentte nisanla birlikte ısınma başlayan havalar baharın gelişini müjdelerken, kentin merkezinde dinlenip hoşça vakit geçirilebilecek güzel bir park bulmak olanaksız. Ankara’nın göbeğinde yer alan pek çok park ya inşaat nedeniyle şantiyeyi andırıyor ya da pislik yüzünden çöplüğe benziyor. Kent dışında yer alan parklar ise uzak olması nedeniyle yalnızca hafta sonları ve araç sahibi kişiler tarafından tercih ediliyor. Başkent nisan ayının gelmesiyle birlikte bahara merhaba derken, kalabalık ve gürültüden uzaklaşarak dinlenmek isteyen yurttaşlar kent merkezlerindeki parkları bakımsızlık nedeniyle kullanamıyor. Ankara’yla özdeşleşen pek çok park baharın gelmesine karşın bakımsızlık nedeniyle mezbelelik bir halde bulunuyor. Kent merkezindeki parkların genelinde çöp, bank ve çevre düzenlemesi sorunları dikkat çekiyor. Kent dışında yer alan kimi büyük parklar ise ulaşım sorunu nedeniyle yalnızca hafta sonları ve araç sahibi yurttaşlar tarafından tarafından kullanılabiliyor.

* Abdi İpekçi Parkı: Ankara’nın simgelerinden biri olan Abdi İpekçi Parkı bugün dinlenmek isteyen yurttaşların genellikle tercih ettikleri parkların başında gelmesine karşın pek çok sorunla boğuşuyor. Abdi İpekçi Parkı’na Kolej semti güzergâhından gidilen yol geceleri tamamen karanlıkta. Parkın geneli kent merkezinde yer alan parklar gibi karanlıkta kalıyor. Parkın gece aydınlatılması yalnızca 3 spot ışığı ile sağlanıyor. Bakımsızlık nedeniyle parkın en çok zarar gören bölgesinin yeşil doku olduğu gözleniyor. Çimenlik alanların çoğu çamur gölü haline gelerek bataklığı andırırken, büyük bir alandaki çimenlik alanın da yok olduğu görülüyor. Parkın içinde yer alan yollarda ise yer yer çökmeler ve kırılmalar meydana gelirken, bu durum yollarda su birikintilerinin oluşmasına neden oluyor. Yurttaşlar su birikintileri nedeniyle dinlenmek için geldikleri parkta yürürürken bile sıkıntı yaşıyor. Abdi İpekçi Parkı’ndaki çöp kovalarının geneli kırık ve kullanılamaz durumda. Tahta oturakların pek çoğunun da kırık ya da yerlerinden söküldüğü gözlenirken, parktaki banklar da pislik içinde. Parkla özdeşleşen Eller Heykeli de içler acısı bir halde bulunuyor. Heykelin üzerine sprey boyalarla bazı yazılar yazıldığı ve heykeli çevreleyen taş çitlerin de kırıldığı görülüyor. Parktaki havuzların çöple dolu olması görüntü kirliliğinin yanı sıra çevrede kötü bir kokunun oluşmasına neden oluyor. Park ister gece ister gündüz olsun sürekli olarak seyyar satıcıların işgali altında bulunuyor. Gıda satışı yapan seyyar satıcılar da çöpleriyle parkın pislenmesine neden oluyor. Abdi İpekçi Parkı yurttaşların sıklıkla kullandığı bir güzergâhta olmasına karşın bakımsızlık nedeniyle başkente yakışmayan bir görüntü sergiliyor.

* Güvenpark: Ankara’da Cumhuriyet ile birlikte anılan yapıların başında gelen Güvenpark, bugün otobüs ve dolmuş durakları nedeniyle parktan çok, bir otoparkı andırıyor. Otobüs ve dolmuş duraklarının kıskacında kalan park aynı zamanda seyyar satıcılarının da işgaline sahne oluyor. Parktaki Güven Anıtı’nın arkasında kalan havuzun kirliliği dikkat çekerken, yerlerin izmarit ve kuruyemiş kabuklarıyla kaplı olması başkentin göbeğinde istenmeyen bir manzaranın ortaya çıkmasına neden oluyor. Anıtın pek çok bölgesinde sprey boyayla yazılar yazıldığı gözlenirken, heykellerin de bakımsızlık nedenle bir bölümünün renk değiştirdiği dikkat çekiyor.

* 50. Yıl Parkı: 1973 yılında Cumhuriyetin ilanın 50. yılı anısına kurulan park 1990’lı yıllardan itibaren ilgisizlik nedeniyle kentin ortasında kaderine terk edilmiş bir durumda bulunuyordu. Yıllarca bölge halkının isyanına neden olan parkta madde ve alkol bağımlılarının evi haline gelmişti. Bulunduğu konum nedeniyle eşsiz bir Ankara manzarasına sahip parka ilişkin 3 ay önce yenileme çalışmaları başlatıldı. Çalışmalar nedeniyle park halkın kullanımına kapalı durumda. Parktaki yenileme çalışmalarına karşın madde bağımlılarının parkı işgal etmesine ise engel olunamıyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/haberler/ankarali-dinlenebilecegi-park-istiyor_68125.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!