Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ankara'ya Yeni Sistem Asfalt

Ankara'nın ana arterleri ve caddeleri, yeni bir sistemle asfaltlanmaya başlandı. Üç katman halinde ve bazalt özellikli olacak yeni asfalt sayesinde, Başkent bulvar ve caddeleri buzlanmayacak ve uzun ömürlü olacak.

Star Gazetesi
Ankara'ya Yeni Sistem Asfalt

Ankara'nın ana arterleri ve caddeleri, yeni bir sistemle asfaltlanmaya başlandı. Üç katman halinde ve bazalt özellikli olacak yeni asfalt sayesinde, Başkent bulvar ve caddeleri buzlanmayacak ve uzun ömürlü olacak.

Daha önce yapılan klasik asfaltlarda yollar ağır tonajlı araçlara 1.5 yıl, normal araçlara 3 yıl dayanıklı oluyordu. Yeni sistem sayesinde asfaltlı yollar 7 ila 10 yıl arasında bozulmayacak ve daha önce yaşanan yol bozuklukları artık tarihe karışacak.

Yeni sistemi Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Hipodrom Caddesi üzerindeki hizmet binası önünde denediklerini kaydeden yetkililer, yolda sorun olmadığını ve araçların düzgün biçimde ilerlediğini vurguladı. Yeni asfaltla birlikte yağışlı havalarda oluşan su birikintilerinin de önüne geçilecek.

Yolların eğimini düzenleyecek, ızgaraların önünü açacaklarını kaydeden yetkililer, böylece araç sürücülerinin vatandaşların üzerine su sıçratmasının da tarihe karışacağını vurguladı.15 Eylül'e kadar bitirilecek olan çalışmalar öncesinde Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmaları yürüten diğer kurumlarla da irtibata geçerek asfaltlama çalışmaları yapacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bölüm bölüm asfaltlama işlemlerini bir hamlede çözmek için çalışmalara başladı. Özellikle son zamanlarda MOBESE için yapılan kazı çalışmaları dışında ASKİ, BEDAŞ ve diğer kurumların yaptıkları tadilat çalışmaları yolların aşınmasına neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi de belirlediği güzergahlarda ilgili kurumlarla irtibata geçerek, önümüzdeki 5 yıl içinde bir çalışma yapılıp yapılmayacağı bilgisini aldı.

İstanbul, Eskişehir, Samsun, Konya yolları dışında Gazi Mustafa Kemal, Atatürk, Turan Güneş gibi ana bulvarları da bazalt sistemli asfalt yapacak olan Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm yolları okulların açılacağı tarihe kadar yetiştirmeyi hedefliyor. Yaz sıcaklıklarının asfaltın sıkışması için önemli olduğuna dikkat çeken yetkililer, bunun için asfaltlama işlemlerinin gündüz gerçekleşeceği için vatandaşların sabretmesi gerektiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaraya-yeni-sistem-asfalt_81271.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!