Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Antalya İş Dünyasını Ayağa Kaldıran AVM Projesi

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak: Gündemde olan AVM yapımına ilişkin kararının üst ölçekli plan revizyonunda olmaması, ÇED raporunun bulunmaması, ulaşım master planında dikkate alınmaması gerekçeleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yeniden değerlendirilmek üzere Meclise iadesini kararlılıkla talep ediyoruz

yapi.com.tr / AA
1 Antalya İş Dünyasını Ayağa Kaldıran AVM Projesi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Antalya Ticaret Borsası ile bazı meslek odaları ve birliklerin temsilcileri, Antalya Merkez Muratpaşa ilçesi Konuksever Mahallesi'ne yapılması planlanan alışveriş merkezi için bir araya geldi. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO'da gerçekleşen toplantının ardından hazırlanan deklarasyonu basınla paylaştı.

"Tepkimiz basit bir AVM karşıtlığı değil"

Budak, son 15 yılda kent merkezinde 20'yi aşkın AVM imar izni kararınını seyrettiğini anlattı. Tepkilerinin basit bir AVM karşıtlığı olmadığını vurgulayan Budak, "Tepkimiz Antalya'da 1990'lı yıllardan bu yana bitmek bilmeyen imar planı tadilatlarıyla oluşturulan plansız ticarete ve iş yeri enflasyonunadır" dedi. Bir kentin kaderini etkileyen konularda en yüksek değerin kamu vicdanı olması gerektiğini dile getiren Budak, yıllardır bu tür konularla ilgili yasal ve siyasi süreçlerin kamuoyuna başvurulmadan yürütüldüğünü öne sürdü. Kentin ticaret planının, ulaşım, çevre, konut ve sosyal alan planlaması ile yapılmak zorunda olduğunu ifade eden Budak, aksi halde yalnızca ticaretin değil, kent trafiğinin, kentin sosyal yaşamının da zarar gördüğüne tanıklık ettiklerine dikkati çekti.

Bu sorunu aşmanın en önemli yolunun sivil toplum katılımının en üst düzeye çıkarılması olduğunu bildiren Budak, "Antalya siyasetinden partiler üstü ilkeler geliştirmesini, önemli konularda daha katılımcı ve şeffaf bir karar mekanizmasının kurulmasını bekliyoruz. Deklarasyonda imzası bulunan meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarıyla Antalya'nın sürdürülebilir gelişmesi için önemli tüm konularda ortak tavır sergileyeceğiz" diye konuştu.

"Geçmişte yapılan yanlışlar emsal olmaktan çıkarılsın"

Budak, gerçekleştirilen toplantı sonucunda ortaya çıkan taleplere de değindi. Antalya'nın üst ölçekli planlarının sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde ve birbiriyle uyumlu şekilde revize edilene kadar makro boyutlu yatırımların askıya alınmasını ve geçmişte yapılan yanlışların emsal olmaktan çıkarılmasını istediklerini dile getiren Budak, geçmişte yanlış yerde, eksik kriterlerle izin verilan yatırımların uzun vadede rehabilite edilmesini beklediklerini söyledi.

Budak, "Yerel yönetimler ve kamu kurumları, Antalya'nın geleceğini ilgilendiren tüm konularda plan ve karar süreçlerine meslek örgütleri ve sivil toplumun tam katılımını sağlayacak şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı sergilemeli. Gündemde olan AVM yapımına ilişkin kararının üst ölçekli plan revizyonunda olmaması, ÇED raporunun bulunmaması, ulaşım master planında dikkate alınmaması gerekçeleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yeniden değerlendirilmek üzere Meclise iadesini kararlılıkla talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalya-is-dunyasini-ayaga-kaldiran-avm-projesi_114078.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • AVM bir kültür aracı değil, üstü kapalı paza yerinden başka birşey değil. Bir milletin kültürü satın alışları ile şekillendirmek ucuz basit düşünmek, bu vesileyle cehaletin doruk noktasına ulaşmaktır. Bir şehrin ihtiyacı park alanı, müzeler, kütüphane, opera, bale, tiyatro sahneleri, spor merkezleri, tenis, basketbol, paten, badminton, bisiklet, jogging, maraton, jimnastik, handball, atletizm, polo, water polo, havuz, alanlarından başka birşey değil. Ama farkettiyseniz o kadar uzun liste oldu ki. Bununda bir manası var: bütün bu alanlar Türkiye'de icra edecek alandan mahrum düşmüş. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!