Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya Kent Müzesi 2018'de Açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kavşağı ile Andızlı Mezarlığı arasında yer alan yeni hizmet binasına taşındı. Sıra boşaltılan alan ile yıkılan eski stadyum alanını da kapsayan Antalya Kent Müzesi Projesinin hayata geçirilmesine gelindi. Müze'nin 2018'de ziyarete açılması bekleniyor.

yapi.com.tr
Antalya Kent Müzesi 2018'de Açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kavşağı ile Andızlı Mezarlığı arasında yen alan yeni hizmet binasına taşındı. Sıra boşaltılan alan ile yıkılan eski stadyum alanını da kapsayan Antalya Kent Müzesi Projesinin hayata geçirilmesine gelindi. Müze'nin 2018'de ziyarete açılması bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in ilk döneminde 2008 yılında inşaatı başlayan, ancak CHP'li Mustafa Akaydın zamanında inşaatı durdurulan Büyükşehir'in yeni hizmet binası, Türel'in tekrar başkan seçilmesiyle tamamlandı. Mevlana Kavşağı ile Ândızlı Mezarlığı arasında yer alan yeni hizmet binasına belediye birimleri de taşındı.

 Yeni bir cazibe merkezi

Karaalioğlu Parkı içinde eski hizmet alanı ile yıkılan eski stadyumu da kapsayan bölümde Antalya Kent Müzesi Projesi gerçekleştirilecek. Büyükşehir Başkanlık Binası, Kapalı Spor Salonu ve Atatürk Stadyumu alanıyla bir açık kent müzesi projesi olarak ortaya konulacak. Mevcut belediye binasının bulunduğu alandaki barakalar temizlenerek, Antalya merkezinde daha büyük bir park, yeşil alan ve yeni bir cazibe merkezi meydana getirilecek.

Çalışmalar devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi, Antalya Kent Müzesi Sergi Tasarım, Küratörlük, Mesleki ve Teknik Kontrollük Danışmanlık Alımı ihalesini geçtiğimiz Eylül ayında yaparak düğmeye basmıştı.

Proje 24 ayda tamamlanarak 2018 yılında ziyarete açılması planlanıyor.

Kent Müzesi projesinde kalıcı sergiler yer alıyor. Karain'den Günümüze Antalya ve AntalyalIlar sergisi yaklaşık 3 bin metrekare. Sergi senaıyosu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanacak Antalya'da Yerel Yönetim Tarihi Sergisi. Sergi senaryosu hazır olan 450 metrekare alanda Çağlar Boyunca Antalya'da Aile ve Evlilik Tarihi Sergisi. 250 metrekare alanda Antalya Mutfak Kültürü Sergisi ve 800 metrekare Antalya'nın Doğası Sergisi hazırlanacak.

Kalıcı sergiler

Kent Müzesi hayata geçtiğinde, Antalya'nın doğal ve kültürel değerlerinin yanı sıra tarihini yansıtan öncelikli malzemeler saptanacak. Toplanıp, kataloglanarak onarılan eserler, uygun koşullarda korunma altına alınarak sergilenecek. Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yayınlar yapılarak kurslar, yarışmalar, toplantılar ve kültür geziler düzenlenecek. Antalya'da kentlilik, tarih bilincinin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunarak eğitim, iletişim, araştırma ve kültür merkezi olarak hizmet vermesi düşünülen müzenin, 2018 yılında ziyarete açılması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalya-kent-muzesi-2018de-acilacak_153025.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!