Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya Yaşlı ve Yorgun Bina Dolu

Antalya Olağanüstü Durumlarda Afet Koordinasyon Kurulu Derneği Başkanı İpekli, kentte çok sayıda yaşlı ve yorgun bina bulunduğunu söyledi. <

Akşam



b>Antalya Olağanüstü Durumlarda Afet Koordinasyon Kurulu Derneği Başkanı İpekli, kentte çok sayıda yaşlı ve yorgun bina bulunduğunu söyledi.

Kaygı verici buluyorum

Antalya Olağanüstü Durumlarda Afet Koordinasyon Kurulu Derneği (ODAK) Başkanı Dr. Yavuz İpekli, afet öncesi hazırlık ve kentsel risk analizi konusunda ciddi kaygıları bulunduğunu bildirdi. İpekli, Antalya'da çok sayıda yaşlı ve yorgun bina bulunduğunu, aşırı yağışlar nedeniyle binaların temelinde korozyon oluştuğunu belirtti.

İnceleme yapılmalı

Riskli yapılarda, uzmanların inceleme yapması gerektiğini anlatan İpekli, hazırlanacak raporlar doğrultusunda önlem alınmasını istedi. İpekli, ''En önemlisi ufacık bir sarsıntı veya depremde çökebilecek binalar vardır. Ayrıca riskli görülen kamu binalarıyla ilgili bir ön çalışma dahi bitirilememiş olup çok az mesafe kaydedilmiştir'' dedi.

Jeofizik haritası geldi

Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Merih Leblebici kentin jeofizik haritasının olmadığını belirterek, 2'nci derece deprem bölgesi Antalya'nın jeofizik haritasının çıkarılmasının hayati önem arzettiğini, gecikmeden hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalya-yasli-ve-yorgun-bina-dolu_11979.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!