Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antalya’da “Dini Yapı Kompleksi” Yapılıyor

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkanı Tarık Pekkan, Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı Belek Beldesi’nde hayata geçirilecek olan kili

Ticaret



b>Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkanı Tarık Pekkan, Antalya’nın Serik İlçesi’ne bağlı Belek Beldesi’nde hayata geçirilecek olan kilise, cami ve sinagogun bir arada bulunacağı “dini yapı kompleksi” projesi için gerekli alanın, Hazine’den 30 yıllığına kiralandığını bildirdi.

BETUYAB Başkanı Pekkan, yaptığı açıklamada, kilise, cami ve sinagogdan oluşacak dini yapı kompleksi için gerekli 20 dönüm arazi tahsisinin, mal ve tapu müdürlüklerinden yapıldığını bildirdi. Projenin önümüzdeki günlerde başlayacağını belirten Tarık Pekkan, kompleksin yapılacağı arazinin, Hazine’den 30 yıllığına kiralandığını kaydetti.

Projeyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceklerini belirten Pekkan, “Aynı dünyada yaşayan insanlar, barış içinde hem tatillerini, hem de dini ayinlerini yapabilecekler” dedi.

Belek’e tatil yapmak için tüm dünyadan insanlar geldiğini ifade eden Tarık Pekkan, bu bölgede insanların bir arada ibadet yapmalarını da sağlamaya çalıştıklarını ifade etti. Projenin bölgeye büyük katkı sağlamasını beklediklerini bildiren Pekkan, şunları kaydetti:

“Turizm Bakanı Erkan Mumcu’yla, bu projeyle ilgili bir görüşmemiz olmuştu. Bakan Mumcu, Başbakan Tayyip Erdoğan’a bu projeyi anlatmış. Başbakan da (Tam benim istediğim proje) demiş. Önümüzdeki günlerde yasal düzenlemeler yapılacak.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/antalyada-dini-yapi-kompleksi-yapiliyor_4390.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!