Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Antandros Antik Kenti Kazıları Başladı

Barbar Conan'ın atalarının izlerine rastlanan Altınoluk'taki Antandros Antik Kenti'nde yerleşim alanları bulmak için kazılar başladı. Mitolojide Pa

akşam



arbar Conan'ın atalarının izlerine rastlanan Altınoluk'taki Antandros Antik Kenti'nde yerleşim alanları bulmak için kazılar başladı.

Mitolojide Paris'in Afrodit'e altın elmayı verdiği yer olarak anılan Altınoluk'taki Antandros Antik Kenti'nde kazılar başladı.

Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gürcan Polat ve 31 kişiden oluşan kazı ekibi Barbar Conan'ın atalarının izlerine rastlanan antik kentte yerleşim alanları bulmaya çalışacak. Polat geçmiş yıllarda ortaya çıkarılan Roma Dönemi Evleri mozaiklerinin restorasyon çalışmalarının İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sait Başaran nezaretinde yapılacağını söyledi. 'Antik kentin yerleşim alanlarını bulmak için çalışacağız. 31 kişilik ekiple Troas bölgesindeki Antandros'un Nekropol bölgesinde yapılacak çalışmalarda çok değerli eserlerin çıkacağını tahmin ediyoruz' diyen Polat kazı çalışmalarının yürütülmesinde gereken ihtiyaçların Akbank'ın sponsorluğunun yanı sıra Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği ile Altınoluk Belediye Başkanlığı tarafından karşılanacağını da söyledi.

Tarihi Antandros Şehrini Kurtarma, Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Remzi Erkürem ise Kültür Bakanlığı'nın Antandros Antik Kenti'nin bulunduğu kazılara yeterli ilgiyi göstermediğini söylerek sponsorluk yasasının çıkarılması halinde bakanlığın çok rahat edeceğini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/antandros-antik-kenti-kazilari-basladi_14611.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!