Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

'Arap Baharı' Türk inşaatçıların Kışı Oldu

Türk müteahhitlerinin Libya bilançosu çok ağır oldu. Libya'da süren iç savaş nedeniyle, askıya alınan 388 projeden sadece 51'i için, yeni hükümetten devam kararı çıktı. Bakanlık ise politik riskler için devreye girecek.

yapi.com.tr
'Arap Baharı' Türk inşaatçıların Kışı Oldu

İki yıl önce başlayan ve dünyaya Kuzey Afrika ve Suriye'deki iç karışıklıklar Türk müteahhitlik sektörüne pahalıya mal oldu. Özellikle Türk müteahhitlik sektörünün 40 yıldır en çok iş yaptığı Libya'da sektörün kaybı tahmin edilenden büyük çıktı. Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre, Libya'da iş yapan 150 firmanın yürüttüğü 388 adet 19,1 milyar dolar tutarındaki proje donduruldu.

Suriye'de 10 proje var

Libya'da dondurulan projelerin sadece 51'i için yeni Libya hükümetinden devam kararı çıktı. Devamına karar verilen 51 projenin yeniden başlaması için, Libya'daki ilgili kamu kurumlarıyla sözleşme imzalandı. Bu arada Libya'da alınmayan hak ediş ve makine, ekipman zararının 2 milyar dolar olduğu bildirildi. Öte yandan Tunus ve Mısır'da iç çatışmaların kısa sürmesi nedeniyle müteahhitlerin askıya alınan proje bulunmazken, çatışmaların devam ettiği Suriye'de de 10 firmanı projeleri durdu.

Bakanlık devrede

Ortadoğu, Kuzey Afrika gibi riskli yerlerde iş yapan kaybı için Ekonomi Bakanlığı'nı politik risk sigortası konusunda harekete geçirdi. Eximbank, bu tür risklerden doğacak zararlara karşı projeleri güvence altına alacak, bir program üzerinde çalışıyor. Çalışma başlayana kadar diğer sigorta hizmetleri alınabilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/arap-bahari-turk-insaatcilarin-kisi-oldu_108060.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!