Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başlar Başlamaz Su Kirlendi

Danıştay'ın 'madencilik yapılabilir' yönündeki yerel mahkeme kararını onamasının ardından madencilik faaliyetlerinin başladığı Artvin'in Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde ilk kriz baş gösterdi.

yapi.com.tr
Başlar Başlamaz Su Kirlendi

Cerattepe maden sahasının kuzey ve güney galeri bölgesinden çıkan atıkların bırakıldığı su kaynakları kirlendi. Bölge sakinleri sudan içen hayvanlarının hastalandığını belirtti, sudan numune alan Yeşil Artvin Derneği yönetimi tepkisini dile getirdi.

Hayvanlar hastalandı

Birgün Gazetesi'nin haberine göre, Cerattepe bölgesine çıkan Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan ve yönetimi kirlenen su kaynaklarını inceledi, hayvanları hastalanan çiftçilerle görüştü. Heyet, farklı bölgede su numuneleri alarak tahlile gönderdi. Cerattepe’deki kuzey galerinin hemen altında bulunan merada geçimini hayvancılıkla sağlayan Fikret Beyaz, 11 hayvanının hastalandığın belirterek maden şirketinin çalışmaya başlamasının ardından su kaynaklarının kirlendiğini söyledi. Beyaz, "Ben burada altı yıldır hayvan besliyorum. Maden başlayana kadar herhangi bir sıkıntımız yoktu. Şirketin çalışmalarının ardından, benim 27 tane hayvanım zehirlendi" dedi.

‘Hiç böyle görmedik’

Beyaz, durumun vahametini anlatmaya şu sözlerle devam etti: “Hayvanlar cansız kaldı, ishali durmuyor, ağrıları, sancıları durmuyor. Ben bu maden çalışması başlayana kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım, biz bu suyu böyle görmedik. Ben burayı terk edemem. Terk edecekse maden şirketi terk etsin” Çalışmaların güney galeri bölümün alt tarafından bulunan Hatila Köyü sakinlerinden Mevlüt Altuntaş, derelerin tamamen beyaz renge büründüğünü ifade ederek, “Sebze ve meyvelerin sulamak için kullandığımız su kirlendi. Biz yıllarca böyle bir şeye tanık olmadık” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baslar-baslamaz-su-kirlendi_160414.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!