Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Asım Kocabıyık: TÜSİAD'ı Solcular için Kurmuştuk

40 yıllık TÜSİAD üyeliğinden istifa eden işadamı Asım Kocabıyık, 'TOBB Demokrat Parti ne derse onu yapardı. Biz de sanayiyi sol görüşlülere tanıtmak için TÜSİAD'ı kurduk' dedi.

Radikal Gazetesi
Asım Kocabıyık: TÜSİAD'ı Solcular için Kurmuştuk

40 yıllık TÜSİAD üyeliğinden istifa eden işadamı Asım Kocabıyık, 'TOBB Demokrat Parti ne derse onu yapardı. Biz de sanayiyi sol görüşlülere tanıtmak için TÜSİAD'ı kurduk' dedi

Borusan Holding Şeref Başkanı ve TÜSİAD’ın kuruculurından Asım Kocabıyık, TÜSİAD’ın kuruluş süreciyle ilgili CNBC-e’ye çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kocabıyık TÜSİAD’ı CHP’ye ve sol görüşlü kişilere sanayiyi anlatmak için kurduklarını belirterek, “TOBB Demokrat Parti ne derse onu söylerdi. Biz de sanayiyi sol görüşlü arkadaşlara anlatmak için TÜSİAD’ı kurduk” dedi.

Kocabıyık, TÜSİAD’ın bugün 600 üyesinin bulunması da eleştirerek “Bu kadar kişi gerekli değil, fuzuli. Çoğu toplantılara bile katılmıyor” diye konuştu.

‘DP’nin dediği olurdu’

Asım Kocabıyık soruları şöyle yanıtladı:

“TÜSİAD’da sizin döneminizde mi çalışmak zordu, yoksa bugün daha mı zor? Sizin döneminizTüsiad’da önceden mi çalışmak daha zordu, şimdi mi? Bizim TÜSİAD’ı kurduğumuz dönemde durum şöyleydi. Demokrat Parti ne derse TOBB onun şarkısını söylerdi. Bu da bizi ayrı bir teşkilat kurmaya yöneltti. İstanbul ve İzmir’deki sanayiyi CHP’ye tanıtmak için gayret sarf etmek gerekiyordu. Esasında söylenmese de resmen biz bu teşekkül etmiş sanayiyi, iş hayatını sol görüşlü arkadaşlara tanıtmak ve takdim etmek için TÜSİAD’ı kurma ihtiyacı duyduk. TÜSİAD çok ciddi araştırmalar yaptı. Ciddi insanlar yönetiminde bulundu. TÜSİAD yapabileceğinin en iyisini yaptı.”

TÜSİAD’ın üye sayısı sürekli arttı

“Başlangıçta TÜSİAD’ı 86 kişiyle kurduk. Sonra 200 kiyşi oldu; şimdi 600 kişi. Bu kadar gerekli değil. TÜSİAD’ın toplantılarına katılmayan insanlar TÜSİAD üyesi. Bence bu kadar kişinin olması fuzuli. TÜSİAD’da üyeliğim 40 seneyi buldu. Artık 40 sene bulunduğunuz yerde etrafınızda yeni yetişen arkadaşlar var. Aydınlık pırıl pırıl çocuklar. Her şeyi tetkik ediyorlar, araştırıyorlar. Siz de onları tasvip ediyorsunuz. 40 yıl yeterli dedim.” ‘TÜSİAD’da söylem değişikliği var mı?’ diye sorulduğunda Kacabıyık şöyle dedi: “TÜSİAD görevini yapıyor. Tenkitler yapıyor, ricalarını ortaya koyuyor. Memlekette cok ciddi meseleler var. Türkiye çok değişti, bu değişikliği en iyi aksettiren geleceği hakkında en iyi tahminleri yürüten önerileri ortaya koyan kurum TÜSİAD’dır diyebilirim.”

‘Boyner beklediğimden iyi’

Kocabıyık, ‘Ümit Boyner ve yeni yönetimi nasıl buldunuz?’ sorusuna şu yanıtı verdi: “Ümit Boyner’i beklediğimden daha iyi buldum. Bayağı kendini yetiştirmiş. Zaten ekonomi tahsili yaptı yurtdışında. Kendisini doğumundan itibaren tanıyorum.” Kocabıyık, Türkiye ekonomisiyle de ilgili şöyle dedi: “Çok nazik bir devreden geçiyoruz. Bu senenin ortasına doğru daha ferah bir devreye gireceğiz. Ama sanayinin problemleri var. Türkiye’nin çok sosyal problemi var. İşsizlik örneğin. Son yedi yılda dünya nüfusu üç kat artarken Türkiye nüfusu beş kat arttı. Bu kadar nüfus artışını absorbe edecek bir iş hayatı yok. Bir de yanlış politikalar yapıldı Türkiye’de. Tarımı ve hayvancılığı zayıflattık, şimdi ona dönüş var ama zayıf. Yine de ümitliyim.”

ETİKETLER: firma kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/asim-kocabiyik-tusiadi-solcular-icin-kurmustuk_78780.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!