Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Atatürk Havalimanı'nın Boş Hali Havadan Görüntülendi

Türkiye'de hava ulaşımının ilk başladığı nokta olan ve milyonlarca yolcuya ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı sessizliğe büründü

yapi.com.tr
Atatürk Havalimanı'nın Boş Hali Havadan Görüntülendi

Saniyede 1 uçak iniş kalkışı ile 4 Eylül 2016'da rekor kıran Atatürk Havalimanı'na bugün sadece birkaç kargo uçağı iniyor. Havalimanının bomboş peronları havadan çekilen görüntülerle gözler önüne serildi.

Yeni havalimanı'na büyük göçün ardından sivil kullanıma kapatılan Atatürk Havalimanı, tarihinin en sessiz günlerini yaşıyor. Saniyede 1 uçak iniş kalkışı ile 4 Eylül 2016'da rekor kıran havalimanı, bugün günde ortalama sadece birkaç kargo uçağı iniş kalkış yapıyor.

Sivil kullanıma tamamen kapatılan Atatürk Havalimanı bomboş durumu havadan görüntülendi. DHA'da yer alan habere göre çekilen görüntülerde uçakların yanaşmak için yer bulamadığı peronların tamamen boş olduğu görüldü.

Atatürk Havalimanının taşınmasının ardından çevresi de büyük bir sessizlik içerisinde kaldı. Binlerce aracın oluşturduğu yoğun trafik ortadan kayboldu. Havalimanının taşınmasına bazı vatandaşlar uçakların iniş kalkışlarını izleyemedikleri için üzülürken bazıları da gürültü kirliliğinin azaldığı için taşınmadan memnun.

Uçakların yoğunluğu radar trafiğinde
Uçakların trafik yoğunluğunun takip edildiği sistemde ise Atatürk Havalimanı'na çok nadiren uçakların iniş kalkış yaptığı görülüyor. Uçakların Karadeniz üzerinden yeni havalimanına iniş yapmak için sıraya giriyor. Havalimanının girişinde oluşan yoğun trafik tamamen ortadan kalkmış durumda. İçeriye genellikle malzeme taşımak için gelen araçların olduğu görülüyor. Havalimanının iş çıkışı saatlerinde ise trafik yoğunluğunu oldukça azalttığı görülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-havalimaninin-bos-hali-havadan-goruntulendi_171974.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!