Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Atatürk Kitaplığı Yeniden Okuyucularıyla Buluşuyor

Yaklaşık olarak iki yıldır tadilat çalışmaları süren ve bu zaman zarfında hizmet veremeyen Atatürk Kitaplığı, yeni çehresi ile 2 Mart 2009 Pazartesi günü okuyucularıyla yeniden buluşuyor.

ibb.gov.tr
2 Atatürk Kitaplığı Yeniden Okuyucularıyla Buluşuyor

Yaklaşık olarak iki yıldır tadilat çalışmaları süren ve bu zaman zarfında hizmet veremeyen Atatürk Kitaplığı, yeni çehresi ile 2 Mart 2009 Pazartesi günü okuyucularıyla yeniden buluşuyor. 1973 yılında yapılan binası ve tesisleri yıpranan Atatürk Kitaplığı; gerek yoğun kullanımdan, gerekse zamanın yapıyı yıpratmasından dolayı eskimişti.

Yapının, elektrik, su, ısıtma-soğutma tesisatı, teras izolasyonları tümüyle yenilendi; network ağı çağın gereklerine göre  değiştirildi; kitap rafları, okuyucu masa ve sandalyelerı yenilendi; okuyucu salonları  büyütüldü. Atatürk Kitaplığı, daha fonksiyonel bir hale dönüştürülerek okuyucu ve araştırmacıların daha rahat ve daha hızlı hizmet alması sağlandı.
          
Kütüphane, 2007 yılında Türkiye’nin en iyi ilk on kütüphanesi içinde birinci seçilmişti. Süreli yayınlar, yazma ve matbu Osmanlıca, Türkçe eserler ve yabancı yayınlar bakımından zengin olan dermesiyle Atatürk Kitaplığı, çok kullanılan  bir kütüphane olmasının yanında; otomasyonu, harita ve görsel koleksiyonları, dijital kayıtları, Boğaz manzaralı salonları ile İstanbul'un en önemli kültür mekanlarından biri.

Atatürk Kitaplığı hizmet saatleri:

Hafta içi: 09:00 -19:00
Hafta sonu: 09:00 -17:00

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturk-kitapligi-yeniden-okuyuculariyla-bulusuyor_66994.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • kapandığında tekrar açılamayacağını düşünmüştüm. Lise yıllarımda bana çok faydası olmuştu. Açıldığına sevindim. YANITLA
  • çok uzun bir aradan sonra nihayet açıldığını duyduğumda inanamadım. öyle ki artık hiç açılmayacağını düşünmüş olmalıyım. istanbul'da şu ana kadar gittiğim en güzel, işe yarar kütüphane. özledim valla... YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!