Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Atatürk’ün Baba Evi Restore Edildi

İstanbul'un fethinin 550'nci yılı kutlamaları dolayısıyla Türkiye'de bulunan Makedonya Kültür Bakanı Blagoj Stefanovski, İstanbul Valisi Muammer Güler

Hürriyet



stanbul'un fethinin 550'nci yılı kutlamaları dolayısıyla Türkiye'de bulunan Makedonya Kültür Bakanı Blagoj Stefanovski, İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyareti sırasında, Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin Kocacık'ta bulunan evinin restore edildiğini ve anı evi olarak açılacağını söyledi.

Stefanovski, İstanbul'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve yeni dostlar edindiğini belirtti. Stefanovski, Manastır'ın kendileri için ayrı bir önemi olduğunu ve ‘‘Büyük Önderimiz’’ dediği Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaokulu bitirdiği Manastır Askeri İdadisi'nde Atatürk Anı Odası bulunduğunu anlatarak ‘‘Biz burayı gözümüz gibi koruyoruz’’ dedi.

Vali Güler de fetih kutlamalarında kültür ve sanatı ön plana çıkardıklarını söyledi ve Makedonya Kültür Bakanı'na teşekkür etti. Her iki ülke arasında yüzyıllardan gelen kardeşlik bağları olduğunu da vurgulayan Güler, ‘‘Konuklarımız, aslında kendi evlerinde kendi şenliklerine katıldılar’’ dedi.

Manastır Belediye Başkanı Zlatko Viskouski de ‘‘Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bizim de vatandaşımız. Onunla gurur duyuyoruz’’ diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ataturkun-baba-evi-restore-edildi_4576.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!