Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avrupa Birliği, Ekonomiyi Kamu Projeleri İle Canlandıracak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye ülkelerdeki durgunluk, tıkanıklığı aşmak, ekonomik canlılık sağlamak amacıyla toplam 62 milyar Euro'luk (71 mily

Dünya



b>Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, üye ülkelerdeki durgunluk, tıkanıklığı aşmak, ekonomik canlılık sağlamak amacıyla toplam 62 milyar Euro'luk (71 milyar dolar) kamu projeleri listesini onayladı.
Proje ile Portekiz'den Rusya sınırına kadar olan bölgede, ulaştırma, enerji ve telekomünikasyon bağlantıları yenilenerek, AB üyesi ülkelerde acilen gereken yeniden büyümeye geçişte katalizör sağlanması hedefleniyor.

Ekonomik büyüme, istihdam ve çevre korumasında olumlu sonuçlar beklenen kamu projeleri içinde hızlı başlanacaklar listesinde ağırlık, daha geniş kapsamlı trans-Avrupa şebekelerinin sınır boylarındaki kesimlerinde...

AB'nin yeni kamu projelerinde, birliğe Mayıs 2004'de katılması programlanan Doğu Avrupa ülkeleriyle ulaştırma, enerji ve telekomünikasyon bağlantılarına özel önem ve öncelik verilecek.

Toplam 56 projelik yeni programa, Macaristan'dan Slovenya'ya uzanan demiryolu hattının yenilenmesi, Baltık, Atlantik ve Akdeniz bölgelerinde denizyolları hatlarında ulaştırmanın kolaylaştırılması için denizlerde yeni hatlar ile Cezayir'den İspanya ve Fransa'ya uzanacak doğalgaz boru hatları şebekeleri de var.

Yeni demiryolu hatları

Berlin'den İtalya'nın güneyine uzanacak doğrudan demiryolu hattının bir parçası olarak Alpler'in altından geçecek Brenner Tüneli.

Belçika'nın Liege kentinden Almanya'da Köln'e uzanacak hızlı tren hattıyla Alman demiryolu şebekesinden Londra, Paris, Brüksel ve Amsterdam'a hatları tamamlamak.

Lizbon-Madrid hızlı tren hattı, İngiltere'nin doğu kıyısındaki Felixstowe limanından Galler Bölgesi'ndeki Holyhead'e uzanacak otoyolun yenilenip, Kıta Avrupası'ndan İrlanda'ya kamyon trafiğinin kolaylaştırılması.

Yunanistan'dan Türkiye'ye elektrik bağlantısı

Galileo uydu takip sistemi araştırması, Yunanistan-Türkiye elektrik şebekesi bağlantıları, Finlandiya'dan Rusya sınırına uzanacak demiryolu hatları.

Program 2010 yılına kadar uygulanacak olup, mali kaynakların yüzde 60'ı AB'nin merkezi fonları ile AB üyesi ülkelerin bütçelerinden, geri kalan yüzde 40'ı da özel sermayeden sağlanacak.

AB, kamu projelerine yılda 6 milyar Euro (6.9 milyar dolar) kamu fonları ayıracak. AB üyesi ülkeleri liderlerinin kamu projeleri listesi ile kendi paylarına düşen harcama miktarını aralık ayında Brüksel'deki zirvede onaylaması bekleniyor.

AB üyesi ülkeler, bundan 10 yıl önce 14 trans-Avrupa şebekeleri için 400 milyar Euro (460 milyar dolar) yatırım vaat etmişler, fakat, programdan beklenilenler karşılanamamıştı. O zamanlarda planlanan projelerden sadece üçü tamamlanabildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupa-birligi-ekonomiyi-kamu-projeleri-ile-canlandiracak_7277.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!