Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Avrupa’nın Bina Renovasyon Liderleri Bir Araya Geldi

BUILD UPON’un birinci uluslararası liderler zirvesi, 20-21 Eylül 2016’da Madrid İspanya’da gerçekleşti. Proje, AB Horizon 2020 kapsamında, Avrupa çapında 14 ülkenin yeşil bina konseylerinin bina iyileştirmelerinde enerji verimli renovasyon gerçekleştirilmesi adına tüm yapı sektörü paydaşlarını bir araya getiriyor.

yapi.com.tr
Avrupa’nın Bina Renovasyon Liderleri Bir Araya Geldi

Nisan 2016’da COP 21 Paris Anlaşması ile dünya çapında ülkelerin kabul edip söz verdiği kapsam gereğince, Avrupa’nın çevresel ve sosyal anlamda yapacağı iyileştirmelerin başında Avrupa’daki binaların renovasyonu geliyor. ÇEDBİK de bina renovasyonları konusunda gerçekleştirilen işbirliği projesi olan BUILD UPON’un paydaşları arasında yer alıyor. Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin Türkiye’deki Yeşil Bina Konseyi olarak bulunduğu BUILD UPON projesinin 20-21 Eylül’de COAM Madrid İspanya’da birinci liderler zirvesi düzenlendi. Türkiye’den Build Upon Projesi Türkiye Yöneticisi Ahmet Acar, ÇEDBİK Genel Sekreteri Engin Işıltan, ÇEDBİK İş Geliştirme ve Proje Yöneticisi Dilara Göker ile paydaşlarından TURKECO Danışmanlığı temsilen ÇEDBİK Kurucu Başkan Yardımcısı Dr. Duygu Erten katıldı.

Yapı sektöründen yüksek katılım

İspanya Yeşil Bina Konseyi’nin ev sahipliğinde, Dünya Yeşil Bina Konseyi Avrupa Bölgesel Ağı’nın organizatörlüğünde düzenlenen zirveye, yapı sektöründen 200’den fazla renovasyon lideri katıldı. Madrid’de düzenlenen iki günlük zirve boyunca, uluslararası farklı paydaşlardan ve farklı disiplinlerden gelen profesyonel uzmanlar bu kapsamlı renovasyonda işbirliğinin önemini çalıştaylar kapsamında tartıştılar.

Zirve kapsamında; projedeki yeşil bina dernekleri ile Avrupa’daki merkezi ve yerel yönetimleri, inşaat ve enerji firmaları, akademi ve araştırma birimleri gibi kurum ve kuruluşları temsilen çok sayıda önemli katılımcı bir araya geldi. Zirve süresince, ilham verici ve Avrupa’daki güncel durum ve gelecek provizyonları hakkındaki bilgilendirici konuşmalarının yanı sıra, program kapsamında farklı konu başlıkları belirlendi. Yuvarlak masalara ayrılan paydaş temsilcileri, bina renovasyon çalışmalarında karşılaşılan zorlukları ve olası çözüm yöntemlerini de ele aldılar. 

Çalıştaylar devam edecek

BUILD UPON Projesi, Türkiye yürütücüsü ÇEDBİK tarafından 2016 yılı içerisinde ülke çapında düzenlenen çalıştaylar serisi ise devam ediyor. Proje bünyesinde yer alan tüm yeşil bina derneklerinin katıldığı ikinci uluslararası zirvenin Şubat 2017’de Brüksel’de yapılması planlanıyor. COP 21 Paris Anlaşması ve Avrupa Bina Enerji Verimliliği Direktifi gereğince, binaların kapsamlı renovasyonu konusunda projeler devam edecek. Yeşil bina dernekleri de bu anlamda yol gösterici rol modeli olarak çalışacaklar.

http://www.yapi.com.tr/haberler/avrupanin-bina-renovasyon-liderleri-bir-araya-geldi_151555.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!