Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ayamama Yatağında Selin Yıkamadığı İşyerleri 1 Günde Temizlendi

İstanbul'da 26 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından tahliye kararı alınan Ayamama Deresi üzerindeki yapıların yıkımı hızlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin derenin her iki yakasında tebligat yaptığı 108 imara aykırı yapının 75'i cuma günü yıkıldı.

Referans Gazetesi
Ayamama Yatağında Selin Yıkamadığı İşyerleri 1 Günde Temizlendi

İstanbul'da 26 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından tahliye kararı alınan Ayamama Deresi üzerindeki yapıların yıkımı hızlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin derenin her iki yakasında tebligat yaptığı 108 imara aykırı yapının 75'i cuma günü yıkıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentteki tüm derelerle ilgili çalışma başlattıklarını ancak sel felaketi nedeniyle Ayamama'nın öne çıktığını söyledi. Ayamama'daki kaçak yapılara yapılan ikaz süresinin dolduğunu kaydeden Topbaş, "Zannediyorum ki, 1 hafta 10 gün bu çalışmalar devam eder" diye konuştu.

Yıkım çalışmalarıyla ilgili Referans'a bilgi veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz, tebligat giden 108 kaçak yapının 23 iş yerine ait olduğunu belirtti. Birçok işletmenin binaları kendi imkânlarıyla yıkmayı tercih ettiğini vurgulayan Tahmaz, "Tabi bizim ekiplerimiz firmalar kadar özenli olmadığı için bina sahipleri yıkımı kendileri yapmayı tercih ediyor. 9 işyerine ait 43 kaçak yapı firma sahipleri tarafından yıkıldı. 14 iş yerinde 30 yapıyı biz yıktık. Pazartesi günü de 11 iş yerine ait 33 yapı yıkılacak" dedi. Tahmaz, kaçak yapıların tespitinin uzun sürüp sürmediği sorusuna, "Hayır, son bir aydır bu konu üzerinde yoğun bir çalışma yaptık. Tespit ettiğimiz iş yerlerini yıkma çalışmalarını ise şimdi başlattık" yanıtını verdi.
 
Bedelsiz tahsis yapıyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı Faruk Yanardağ da, yıkım çalışmaları nedeniyle herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını söyledi. Yıkımı yapılan yapılar arasında kulübe, park, otopark, depo gibi alanların yer aldığını kaydeden Yanardağ, bölgedeki 3 binanın ise tamamen yıkılacağı bilgisini verdi. İş yeri sahiplerinin Büyükşehir'le koordineli davrandığını vurgulayan Yanardağ, "İş adamlarımızla iyi niyet çerçevesinde bu yıkımlar yapılıyor. Dere yatağını genişletme çalışmaları kapsamında birçok firma bedelsiz olarak arazilerini Büyükşehir'e tahsis etme önerisinde bile bulundu" diye konuştu.

Ayamama Deresi çevresinde yıkım işlemi yapan firmalar şunlar:

Evkur: Ev ürünleri dekorasyon ve elektronik malzemeler üzerine zincir mağazaları bulunan Evkur'a tebligat gitmedi. Firma belediyenin talebi halinde İkitelli Basın Ekspres Yolu üzerindeki mağazasının yanında yer alan 85 metre karelik boş araziyi tahsis etmeye hazır.

Sabri Özel: Hazır giyimci Sabri Özel'in Ayamama Deresi civarındaki binasının arka tarafında yer alan kreş ve istinat duvarı yıkıldı. Yıkımı, firma gerçekleştirdi.

Yurtiçi Kargo: Şirketin kiracı olarak bulunduğu binanın boş arazisinin 15 metrelik bölümü dere alanında olduğu için bu kısım mal sahibi tarafından geçen hafta içinde yıkıldı.

Holiday Inn: Malatyalı iş adamı Ali Nahit Bozatlı'ya ait İkitelli'deki Holiday Inn oteli selden korunmak için daha önce inşa ettiği duvarı belediye ekiplerine bırakmadan kendi imkânlarıyla yıktırdı.

Intergum: Bağcılar'daki fabrikasının atık arıtma bölümü dere yatağında kalan Cadbury de çareyi fabrikasını Kent binasına taşımakta buldu. Geçen hafta dere yatağına kayan binanın yıkımına başlayan firma pazartesi gününe kadar yıkım işlemini tamamlayacak.
 
Bir aile sokakta kaldı

Büyükşehir Belediyesi ekipleri iş yerlerinin yanı sıra bölgedeki hazine arazilerini işgal eden evleri de yıkmaya başladı. Belediye ekipleri cuma günü işyerlerinin ardından Dereboyu Caddesi Arzu Sokak'ta yer alan bir binaya geçti. Binanın Hazine'ye ait 1.5 metrelik bölümü yıkılırken, belediye ekipleri mahalle sakinlerinin tepkisiyle karşılaştı. Bina sahibi Zekeriya Kamacı, ifrazlı tapusu olduğu halde yıkım yapıldığını belirterek, kış günü sokağa mahkum edildiklerini söyledi.
 
Yıkılacak yapıların ilçelere dağılımı

Küçükçekmece: 44
Başakşehir: 42
Bağcılar: 13
Bahçelievler: 9
Toplam 108

http://www.yapi.com.tr/haberler/ayamama-yataginda-selin-yikamadigi-isyerleri-1-gunde-temizlendi_73933.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!