Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aydın’a Teknopark Kurulacak

Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin’in öncülüğünde geçen yıl kurulan Aydın Ortak Girişimciler AŞ, bir yıllık faaliyetlerini toplantıyla ortaklarına ve kamuoyuna açıkladı.

Zaman



ydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin’in öncülüğünde geçen yıl kurulan Aydın Ortak Girişimciler AŞ, bir yıllık faaliyetlerini toplantıyla ortaklarına ve kamuoyuna açıkladı.

Yakamola Restoran’daki bilgilendirme toplantısına Aydın Valisi Mustafa Malay, Başkan Ortekin, Aydın Ticaret Odası Başkanı Mustafa Baştuğ, Aydın Ortak Girişimciler AŞ ortakları ve az sayıda davetli katıldı. Toplantıda önümüzdeki yılın planları hakkında bilgi veren Aydın Ortak Girişimciler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Kutluca, şirketin hedeflerine adım adım yaklaştığını belirterek, önümüzdeki yıl Aydın’da teknopark kurmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Şirketin altı tane projeyle ilgili çalışmalarının da devam ettiğini anlatan Kutluca, “Bu projelerimiz motorlu taşıtlar fenni muayene ve egzos gazı ölçüm istasyonlarının Aydın ve çevre ilçeler için işletme haklarını almak, Aydın’da biodizel üretmek, Tarım İl Müdürlüğü Sultanhisar Fidanlığı’nın özelleştirme ihalesine katılmak, ilde teknopark kurmak, İzmir Limanı’nın özelleştirme çalışmalarına katılmak, ortaklarımızın ve müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu ürünleri ithal ve ihraç etmektir. Aydın’a teknopark kurulması konusunda Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’a bilgi verdik. Sayın Bakan projeyi olumlu bularak destekleyeceklerine söz verdi. İki ay içerisinde onaylanarak hayata geçirilecek. Biodizel üretimi için fizibilite çalışmalarına başladık. İlimizde satılan yakıtın yüzde 75’i dizel, yüzde 25’i benzindir. Biodizel, akaryakıt ürünlerine uygulanan ÖTV’den muaftır. Bu konuda Bursa önemli adımlar attı. Aynı sistemi biz de uygularsak Aydın’da birçok problemin çözüleceğine inanıyorum.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/aydina-teknopark-kurulacak_30119.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!