Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Aygün TOKİ’yi Eleştirdi: Sektöre Zarar Veriyor

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, TOKİ’nin inşaat sektörüne zarar verdiğini öne sürdü.

Hürriyet ANKARA



nkara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, TOKİ’nin inşaat sektörüne zarar verdiğini öne sürdü. Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Kurulunda konuşan ATO Başkanı Aygün, TOKİ’nin arsa parası, ruhsat harcı gibi genel giderlerden muaf olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"TOKİ hazineye ait en iyi arazileri rahatlıkla kullanıyor. Ben müteahhit bir ailenin çocuğuyum ve sektörü iyi bilirim. Müteahhitlerin TOKi ile rekabet edebilme gücü yoktur, devletle rekabet olur mu hiç. Ama sosyal konut adı altında TOKİ Türkiye’nin her yerinde inşaat yapıyor, lüks inşaatlar yapıyor ve bu da TOKİ’yi sosyal olmaktan çıkarıyor."

Sosyal Güvenlik Yasası’nın günümüzdeki ihtiyaçlara cevap vermediğini de belirten Aygün, 35- 40 yıl öncesine ait yasalarla SSK’nın sorunlarının çözümlenemeyeceğini iddia etti. Aygün, hükümete yönelik planladığı ancak arkadaşları tarafından vazgeçirildiği ilginç bir düşüncesini de şöyle anlattı:

Aygün'den ilginç öneri
"İnşaat yaparken belli bir sayıda sigortalı bildirmek durumundasınız. İnşaatı nasıl yaptığınız, hangi teknoloji ve kaç kişi ile yaptığınız önemli değil. Önemli olan, SSK’nın belirlediği sayıda sigortalı yapmaktır. Biz de Ankara Ticaret Odası’na ek bina yapıyoruz ve sayıyı doldurmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ü sigortalı yapmaya karar verdim. Nasıl olsa SSK isimlere bakmıyor. Ama yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım beni vazgeçirdi."

http://www.yapi.com.tr/haberler/aygun-tokiyi-elestirdi-sektore-zarar-veriyor_50519.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!