Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Aynı Köye İkinci Maden

Altın madeni sebebiyle su kaynakları azalan Korucaoluk köyünde şimdi yeni bir maden çalışması başladı. Meralarda aranan maden, halkın hem doğasını hem de geçim kaynağını tehdit ediyor. Köylüler, ‘Hırsızlık mı yapacağız, nasıl geçineceğiz’ diyor

yapi.com.tr
Aynı Köye İkinci Maden

Kazdağları’nın eşsiz doğasıyla bezeli olan Balıkesir’in Korucaoluk köyüne Demir Export A.Ş. tarafından maden arama çalışmalarının başlatıldı. Hayvancılıkla uğraşan köy halkı mera alanlarında yapılmak istenilen madenin, hem doğalarına hem de geçim kaynaklarına darbe vuracağını söylüyor. Köylü, “Hırsızlık mı yapacağız? Nasıl geçineceğiz? Madeni istemiyoruz” diyerek tepkilerini dile getiriyor.

Burhaniye’ye bağlı Korucaoluk köyünde, TÜMAD tarafından işletilmeye başlanan altın madeninden sonra şimdi de Demir Export A.Ş. isimli şirket yeni bir maden araması başlattı. Sondaj çalışmaları yapılan madene halk büyük tepki gösteriyor. TÜMAD tarafından işletilmeye başlanan altın madeni ile birlikte su kaynaklarının önemli ölçüde azaldığını belirten Korucaoluk köylüleri, bu yeni madenin de faaliyete geçmesi halinde köylerinde yaşamın biteceğini söylüyor.

Maden sınırlarında tarlalar var
Birgün'den Demet Sargın'ın haberine göre; maden arama alanının sınırında kendilerine ait tarlalarının olduğunu ifade eden köylüler; ne olursa olsun tarlalarını satmayacaklarını, topraklarını terk etmeyeceklerini, bu konuda çok kararlı olduklarını da dile getiriyor.

Köy halkının talebiyle bölgeye giden yaşam savunucuları Korucaoluk’a giderek halkla beraber bir toplantı yaptı. BURÇEP’e (Burhaniye Çevre Platformu) Gömeç Çevre Platformu ile Kazdağı Doğal Ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği de destek verdi. Toplantıya Korucaoluk ve civar köylerden halkın yanı sıra Burhaniye’den de çok sayıda kişi katıldı. Toplantıya yoğun ilgi gösteren Korucaoluklular, her türlü maden ve benzeri faaliyete karşı olduklarını, madene asla izin vermeyeceklerini belirtti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/ayni-koye-ikinci-maden_172280.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!