Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bağışlarla Yapılan Bina Kaderine Terk Edildi

Çorum'un İskilip ilçesinde Hitit Üniversitesi bağlı Meslek Yüksek Okuluna vatandaşların bağışlarıyla yeni bina yaptırıldı. Devralınan binanın depreme dayanaksız olduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 1.5 milyon lira harcanarak güçlendirilen binanın inşaatı bilinmeyen bir sebepten dolayı öylece bırakıldı.

yapi.com.tr
Bağışlarla Yapılan Bina Kaderine Terk Edildi

2010-2011 yılında Çorum'un İskilip ilçesine Hitit Üniversitesine bağlı olarak Meslek Yüksek Okulu (MYO) açılmasına karar verildi. Ancak binası olmayan MYO’ya, belediye tarafından yapılan terminal binası verildi. Üniversite, gençlerin yetersiz ve sağlıksız bir ortamda eğitim gördüğünü ve yeni bölümlerin açılmasına uygun olmadığını belirterek vatandaşların da yardımlarıyla 2015 yılı Aralık ayında yeni bir binanın yapımına başladı. 4 Katlı ve yaklaşık 1500 metrekarelik alana yapılan yeni bina 2017 yılında tamamlanarak üniversiteye devredildi.

Sözcü’den İsmail Akduman’ın haberine göre; binayı devralan üniversite, inşaattan numuneler alarak yaptığı inceleme sonucunda binanın depreme dayanıksız olduğunu tespitti. Bunun üzerine, 2019 yılında yaklaşık 1,5 milyon lira harcanarak güçlendirme çalışması yapılmaya başlandı. Ancak güçlendirme çalışmaları da açıklanmayan sebeplerden dolayı durduruldu ve bina çürümeye terk edildi.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, devletin imkanlarının ve parasının boş yere harcandığını belirterek, “Daha önce İskilip MYO'ya devredilen eski terminal binasının yıkılmak üzere kaderine terk edilmiş. Yeni binanın ise üniversite tarafından devralınmasına rağmen tamamlanmamış. Halkın bağışlarıyla yaptırılan yeni bina şu anda resmi araçlar için garaj yeri olarak kullanılıyor. Bu bina sağlam ise neden eksiklikleri tamamlanıp eğitime açılmıyor? Eğer sağlam değilse neden Hitit Üniversitesi bu binayı devraldı? Bu binayı hangi müteahhit yaptı ve neden kaderine terk edildi? Binanın yapımı için halktan ne kadar para toplandı? Tadilat ve güçlendirme için 1 milyon 581 bin 400 TL harcanmasına rağmen inşaat neden durduruldu bilmiyoruz.” diye konuştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bagislarla-yapilan-bina-kaderine-terk-edildi_182693.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!