Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bahar Otopark'dan İstanbul'a Otomatik Otopark

İstanbul Levent'te geçen yıl ekim ayında yapımına başlanan ve yaklaşık 17 milyon marka mal olacak olan "otomatik otopark" önümüzdeki ay hizmete açılac

Dünya Gazetesi/21.11.2001



stanbul Levent'te geçen yıl ekim ayında yapımına başlanan ve yaklaşık 17 milyon marka mal olacak olan "otomatik otopark" önümüzdeki ay hizmete açılacak. Avrupa'nın en büyük otomatik otoparkları arasında yer alacak proje, "Avrupa Çelik Birliği" yarışmasına da katılacak.

Milli Reasürans TAŞ'a ait Levent'teki 2 bin metrekarelik arsa üzerinde yapılan 45 metre yüksekliğindeki tam otomatik otopark, 612 araç kapasitesine sahip olacak. 6 kulede, 6 otomatik otoparktan oluşan sisteme aynı anda 12 araç giriş-çıkış yapabilecek. Giriş odasına araç sahibinin kilitleyerek bıraktığı otomobil, asansörle hareket eden paletler sayesinde otomatik olarak katlara çıkarılacak, istendiğinde aşağıya çekilerek sürücüsüne teslim edilecek.

Yatırımcı ve işletmeci olan Milli Reasürans tarafından açılan ihaleyi kazanan Alman Otto WOHRE firmasının Türkiye temsilcisi Bahar Otopark Sistemleri A.Ş. Genel Müdürü Müştak Ağrikli, projenin, kent içindeki en büyük prefabrik çelik konstrüksiyon olduğunu söyledi. Avrupa ve Uzakdoğu'da yoğun olarak kullanılan otomatik otoparkın, betonarmeye oranla avantajlı olduğunu anlatan Ağrikli, sistemin karkas yapıya göre yüzde 100 fazla araç kapasitesi bulunduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

"Betonarme yapıda 300 araç alacak bir alana otomatik otoparkta 612 araç park edebiliyor. Bu tür otopark, depreme karşı da çok dayanıklı. Yapıda toplam 928 ton çelik kullanıldı.
Giriş odasına araç sahibi tarafından kilitlenerek bırakılan otomobil, asansörle hareket edebilen paletler sayesinde katlara yerleştiriliyor. Otomobile sürücüsünden başka kimse dokunmuyor. Otopark otomatik çalıştığı için personel masrafı yok. Yüksek güvenlik ve düşük sigorta maliyetiyle işletmenin sigortalanabilmesini sağlıyor.
Kullanıcı, aracını çabuk ve konforlu olarak park edebiliyor. Bu gibi projeleri özellikle büyük kentlerde yaymayı hedefliyoruz.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bahar-otoparkdan-istanbula-otomatik-otopark_326.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!