Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bahçesaray'ın Yol Esareti Sona Eriyor

Van'ın Bahçesaray İlçesi ilk kez bu yıl yol esaretinde kurtulacak. Yılın yaklaşık 7 ayı Bitlis'in Hizan İlçesi üzerinden bağlantı sağlanmaya ça

Akşam



b>Van'ın Bahçesaray İlçesi ilk kez bu yıl yol esaretinde kurtulacak. Yılın yaklaşık 7 ayı Bitlis'in Hizan İlçesi üzerinden bağlantı sağlanmaya çalışılan Bahçesaray'daki yol genişletme çalışmaları tamamlanmak üzere. Çalışmaları yerinde inceleyen Bahçesaray Kaymakamı Mehmet Sinan Yıldız, bu kış rahatça Van'a ulaşacaklarını söyledi.

Asfalt gelecek yıl dökülecek

Kış aylarında 10 ile 13 saat süren yolculuğun yol çalışmasının tamamlanmasının ardından 4-5 saate düşeceğini ifade eden Yıldız şunları söyledi: 'İlçemizin en temel sorunlarından biri yolun olmayışıdır, Çatak üzerinden sağlanan yol, kış mevsiminde 7-8 ay kapalı oluyor. Şimdi Van merkeze bir geçiş sağlanıyor. Yol genişletiliyor. Stabilize malzemesi dökülüyor. Gelecek yıl zannediyorum asfalt dökülecek. Çalışmalar şu anda iyi gidiyor. Bu kış başlarında çalışmalar sona erecek. Stabilize malzemesi döşenip, sıkıştırılmış olacak. Biz de bu kış mevsiminde rahatça buradan Van'a ulaşacağız.' Kaymakam Yıldız, 'Bahçesaray yol esaretinden kurtulacak mı' şeklindeki soruyu 'Kış mevsiminde buradan gidişin 10 ile 13 saat sürdüğü dönemler oluyor. Yol çalışmaları sonunda 4-5 saatte Van'a ulaşma şansımız olacak' diye yanıtladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bahcesarayin-yol-esareti-sona-eriyor_6823.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!