Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Bayraktar: Yeni Bir Seferberliğin Arefesindeyiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yeni bir seferberliğin arefesinde olduklarını belirterek, “Türkiye’de yapı stokunun iyileştirilmesi noktasında ciddi bir çalışmamız var” dedi.

yapi.com.tr
Bakan Bayraktar: Yeni Bir Seferberliğin Arefesindeyiz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye’de son 9 yılda kamu ve özel sektör eliyle 5 milyondan fazla konut yapıldığını ancak hala yaklaşık 15 milyon konutun elden geçirilmesi, yarısının da yenilenmesi gerektiğini belirtti. Özellikle deprem kuşağı üzerinde bulunan Marmara’dan başlamak üzere Kocaeli, Bolu, Düzce, Bursa, Eskişehir, İzmir, Elazığ, Erzincan, Van, Bingöl ve Hakkari gibi afet riski altındaki yerlerde binaların dönüştürülmesine yönelik öncelikleri bulunduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Çok ciddi görevin, yeni bir seferberliğin arefesindeyiz. Türkiye’de yapı stokunun iyileştirilmesi noktasında ciddi bir çalışma var. Afet riski taşıyan binaların Türkiye’nin köylerinden, kasabalarından, şehirlerinden sökülüp atılması, bizim önceliğimizdir. Bu doğrultuda çok ciddi bir yasa tasarısı hazırladık. Şu anda meclis gündeminde, yarısı görüşüldü. Bu yasanın en önemli ayağı can güvenliğidir. İnsanlarımızın canını korumaya, kollamaya yönelik bir kanundur. Burada insanlarımızın canını, hayat hakkını korumaya endeksli bu kanundaki diğer argüman da mal emniyetidir. Yani insanlarımızın binalarını yıkacaksınız ve bu bir tepki doğuracak. Çok zor bir iş, dünyanın en zor işi. Diğer taraftan can güvenliği daha da önemli. Burada ana gayemiz insanımızın yaşama hakkını, can emniyetini güven altına almak.”

Daha mutlu, huzurlu ve refah seviyesi yüksek bir topluma erişmenin gayreti içerisinde olduklarını dile getiren Bakan Bayraktar, “Bu işi vatandaşlarımızla birlikte ağırlıklı olarak vatandaşlarımıza yaptıracağız. Bizim önümüzdeki, zihnimizdeki en önemli husus, Türkiye’deki yapı stoğunu rehabilite etmek. Güzel güzel yerleşim birimlerimiz, sağlam  binalarımız olsun. Hem binalarımız hem de binalarımızın çevresi güvenli olsun, site tarzında olsun” diye konuştu.

“Çevreye duyarlı yapılar oluşturacağız”

Çocukların oyun oynayabileceği, yaşlıların dinlenebileceği ve enerji tasarrufu sağlayacak binaların yapılacağını bildiren Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çocuklar apartmanlara tıkanıp kalmasın, bahçelerinde rahat rahat oynasın; emekli insanlar da yaşlı insanlar da oradaki bahçelerde, parklarda otursun dinlensin, komşuluk ilişkileri artsın diye yeni bir gayretin, yeni bir şehirleşmenin, yeni bir yapılaşmanın, yeni bir ikame tarzının, yeni bir mekansal tarzın strateji planlamasının arefesindeyiz. Başbakanımız da bu işin arkasında. Çevreye duyarlı yapılar oluşturacağız, yeşil binalar yapacağız. Suyu daha ekonomik kullanan, yağmur suyundan, atık sudan, rüzgar enerjisinden, güneş enerjisinden istifa eden binalar yapacağız. Büyük, gelişmiş, kalkınmış Türkiye’nin önemli ayaklarından bir tanesi, bu. Bunun için hazırlıklarımıza, arkadaşlarımızla beraber hızla devam ediyoruz.”

ETİKETLER: kurum kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-bayraktar-yeni-bir-seferberligin-arefesindeyiz_91466.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!