Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan İtirafı: 2003’te Sabiha Gökçen’i Almadık, Pişman Olduk

Savunma Bakanlığı’nın 2003 yılında zarar eden Sabiha Gökçen Havalimanı’nı 200 milyon dolara Ulaştırma Bakanlığı’na devretmeyi önerdiği, Bakanlığın ise bu teklifi kabul etmediği ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, olayla ilgili pişmanlığını "ileriyi göremedik" sözleriyle dile getirdi.

Hürriyet Gazetesi
Bakan İtirafı: 2003’te Sabiha Gökçen’i Almadık, Pişman Olduk

avunma Bakanlığı’nın 2003 yılında zarar eden Sabiha Gökçen Havalimanı’nı 200 milyon dolara Ulaştırma Bakanlığı’na devretmeyi önerdiği, Bakanlığın ise bu teklifi kabul etmediği ortaya çıktı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, olayla ilgili pişmanlığını "ileriyi göremedik" sözleriyle dile getirdi.

İleriyi görememişiz
Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın işletilmesi ve yeni dış hatlar terminal binası ihalesini kazanan Limak-GMR-MAHB Ortak Girişim Grubu ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında uygulama sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde 2003 yılında zarar eden Sabiha Gökçen Havalimanı’nı Savunma Bakanlığı’nın, 200 milyon dolara Ulaştırma Bakanlığı’na devretmeyi önerdiği, Ulaştırma Bakanlığı’nın ise bu teklifi kabul etmediği öğrenildi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bunun ortaya çıkması üzerine, "Biz o teklifi geri çevirdik. Demek ki ileriyi göremedik. Aslında, kamudan kamuya, kamu işletilmesinin devrini ticaretin raconuna uyan bir iş olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Devir iki ay içinde
İmza törenine katılan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sabiha Gökçen Uluslar arası Havalimanı’nın 2001 yılında faaliyete geçtiğini belirterek, o dönemde havalimanının hak ettiği değeri bulamadığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı ile yapılan çalışmalar sonrasında havalimanındaki trafiğin artığını ifade eden Gönül, "Artan trafik sonrasında ilave yatırımlar kaçınılmaz hale geldi. Kamu kaynaklı çıkış olmayacak şekilde yatırım yapılmasını planladık ve ihaleye çıktık. Başarılı bir ihale gerçekleştirdik" dedi. İki ay içinde mevcut tesislerin devir ve teslimin tamamlanacağını kaydeden Gönül, yeni terminal binasının da inşaatına bu süre içinde başlanmasının planladığını dile getirdi. Bu yatırımın prestij proje olması önem taşıdığının ifade eden Gönül, "Yakın tarihe kadar masraf kapısı olan havalimanından elde edilecek gelir ile savunma sanayinin geliştirilmesinde ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyon ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak" diye konuştu.

250 milyon Euro’luk yatırım yapılacak
LİMAK-GMR-MAHB Ortak Girişim Grubu ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı arasında imzalanan uygulama sözleşmesine göre Sahiba Gökçen, 2 ay içinde devredilecek. Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın 20 yıllık kullanım hakkı için 1 milyar 932 milyon Euro artı KDV ödeyecek olan Ortak Girişim Grubu, 250 milyon Euro’luk yatırım yapacak. Yatırım kapsamında 10 milyon yolcu kapasiteli dış hatlar terminali ve ekleri, 4 bin 500 araç kapasiteli otopark inşaa edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-itirafi-2003te-sabiha-gokceni-almadik-pisman-olduk_60420.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!