Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakan Yıldırım: Ulaşım Zirvesi’nin Sonuçları Birkaç Ayda Görülecek

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kabataş'ta gerçekleştirilen iki yeni deniz otobüsünün hizmete alınması töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

ibb.gov.tr
Bakan Yıldırım: Ulaşım Zirvesi’nin Sonuçları Birkaç Ayda Görülecek

laştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Kabataş'ta gerçekleştirilen iki yeni deniz otobüsünün hizmete alınması töreninin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Aralık ayında dört bakanın katılımıyla yapılan Ulaşım Zirvesi’nin sonuçsuz kalmadığını belirterek, “Alınan kararların uygulaması başladı. Ancak bunların sonuçları birkaç ay içerisinde ortaya çıkacak, İstanbul hissedecek. Bu toplantının amacı ‘İstanbul trafiğini rahatlatmaya yönelik neler yapılabilir, hükümetin bu noktada ne katkısı olabilir’ idi. İdari ve yasal düzenlemelerin yanı sıra, projelere daha da hız verilmesi kararı alındı” dedi.

Bir gazetecinin “Başkan Topbaş ulaşıma 2012 yılına kadar 22.5 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı, bu kaynak nereden sağlanacak” şeklindeki sorusuna Bakan Yıldırım şu cevabı verdi:

“Başkan ‘kızım sana diyorum, oğlum sen işit hesabı’ bize duyuruyor. ‘Hazırlığı yapın’ diyor Hükümete. Ancak size şunu söyleyeyim; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tüm şirketleriyle ve bağlı kuruluşlarıyla birlikte yıllık 20 milyar YTL üzerinde bütçesi var. Bunun da 14 milyar YTL’sini tamamen ulaşım projelerine harcıyor.”

Başkan Kadir Topbaş da bu soru üzerine “Sayın Bakanım bizim beklenti olarak bu taleplerimiz var. Bunu bekleme sürecinde işlerimizi durdurmadık, yavaşlatmadık. Yatırımlarımız bütün hızıyla devam ediyor. Tabi ki Hükümet desteğimiz bizim için önemli bir güç. Kaynak arttırılırsa, bir fon verilirse veya başlamış olduğumuz metroları alınabilirse tabi ki rahatlarız. Hizmetimiz çok daha hızlı gelişebilir, ama durmuyoruz yapıyoruz” diye konuştu.

Marmaray’da gecikme olmayacak…
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray Projesi’nin 2010 yılında bitirilip bitirilemeyeceği yönündeki bir soruya ise, “Hedef o, aslında daha önce bitirmeyi planlıyorduk. Çünkü İstanbul için, Türkiye’nin doğu batı ulaşım koridoru için önemli bir proje. Ancak arkeolojik kazılardır bu projeyi geciktiren. Ama çok büyük bir gecikme beklemiyoruz. 2010 yılı sonuna bitirmeyi hedefliyoruz” cevabını verdi.

Bakan Binali Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi’nin metro yatırımlarının bakanlığa devredilmesi talebinin hatırlatılması üzerine, “Burada raylı sistemin belediye yerine bakanlıkça yapılması şeklinde bir karar alınmadı. Öneriler arasında olmasına rağmen. Neticede bu işler için lazım olan para. Para bulunduktan sonra kimin yapacağı çok önem arz etmiyor. Bu kaynak sorununu çözümü konusunda bir ilerleme kaydettik, bunun için çalışmalar sürdürüyoruz” dedi.

Binali Yıldırım, “Zirvede trafikte çeşitli kısıtlamalar gündeme geldi mi?” şeklindeki soruya da “Kısıtlamalar insanlar tarafından çok hoş karşılanmaz ve mecbur kalmadıkça da yapılması arzu edilmez. O bakımdan eğer ihtiyaç olursa bunların da uygulaması tabi ki yapılacaktır” şeklinde cevap verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakan-yildirim-ulasim-zirvesinin-sonuclari-birkac-ayda-gorulecek_53035.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!