Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakanlık Eliyle 'Katliam'

Çevre ve Orman Bakanlığı, ormanlık alandaki 40 bin metrekarelik bölümü, deniz haberleşmesiyle ilgili santral yapımı için Türk Telekom Müdürlüğü'ne tah

Radikal
Bakanlık Eliyle 'Katliam'

evre ve Orman Bakanlığı, ormanlık alandaki 40 bin metrekarelik bölümü, deniz haberleşmesiyle ilgili santral yapımı için Türk Telekom Müdürlüğü'ne tahsis etti. Ardından yüzlerce meşe, çınar, köknar kesildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Samsun'a 30 km. uzaklıktaki Altınkum Belediyesi sınırlarında bulunan Sırıncak Ormanlığı'ndan, Samsun İl Telekom Müdürlüğü'ne 6 ay önce haberleşme santralı kurulması için 40 bin metrekarelik yer tahsis etti. Protokolün imzalanmasıyla, ağaçlar kesildi. Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, CHP Milletvekili Haluk Koç'un konuyla ilgili soru önergesine verdiği yazı yanıtta, Söz konusu alanın 6 bin 831 sayılı Orman Kanunu'nun 17/3 maddesinde belirtilen, 'Turizm alan ve merkezleri dışında kalan devlet ormanlarında kamu yararı olan her türlü bina ve tesisler için bedeli karşılığı izin verilebilir' hükmüne dayanılarak verildiğini vurguladı. Pepe, bölgede ormanlık alan dışında bu tesise uygun başka arazi bulunamadığını, bozuk baltalık vasfındaki ağaçların kesilmesinin zorunluluk arz ettiğini belirtti. DYP'li Altınkum Belediye Başkanı Cemal Gülhan 'aynı bölgede ormanlık olmayan boş arazilerin olduğunu belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bakanlik-eliyle-katliam_10129.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!