Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

“Bakir Koylar” Kavramı Tarihe mi Karışacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Kıyı Yönetmenliği” kapsamında Beylik Koyu’nun ihalesi ile gündeme gelen Bozcaada’nın koyları ile ilgili yeni bir projenin gündemde olduğu bildiriliyor.

yapi.com.tr
“Bakir Koylar” Kavramı Tarihe mi Karışacak?

Cumhuriyet'in haberine göre, geçen yıl Bozcaada'nın bakir koylarından Beylik Koyu, yerel yönetim ve halkın bilgisi dışında Çanakkale İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde çalışan bir görevliye ihale edilmişti.

Bakir koyların nasıl bir ihale yolu ile ihale edildiği tartışmaları sürerken gelen yoğun tepkiler üzerine bakanlık ihaleyi kazanan şahsın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğü’nde çalışması nedeniyle önce ihaleyi iptal etmiş, sonrasında ihale ile ilgili soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Projeyi bakanlık hazırlıyor

Önümüzdeki aylarda bakanlık, koyları ve plajları ihaleye çıkarmaya hazırlanıyor. Aynı zamanda bu süreçte bakanlığa ihale için adadan ve ada dışından onlarca başvuru yapıldığı öğrenildi.

Ancak iddialara göre Bakanlık bu kez başvuruları geçersiz kılarak koylar için projeleri kendisi hazırlıyor. Şu an için başvuruların geçersiz olduğu düşünülse de koyların ihale edileceği zaman daha önce başvuru yapanlar tekrardan ihalelere katılabilecekler.

Ayazma Plajı ikiye mi bölünecek?

Diğer bir iddia ise, uzun yıllardır gençlerin gelişimi ve sosyalleşmesi için büyük önem taşıyan Bozcaadaspor’un işletmesini üslendiği Ayazma Plajı’nın durumu da kritik. İddialara göre bakanlık Ayazma’nın ihalesini önümüzdeki yaza kadar gerçekleştirebilir.Ayazma plajının bir bölümü sit alanı olduğu için plaj bu projelerle tamamen ikiye bölünebilir.

Başkan Yılmaz: Umarım ihale açılmaz

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, "İhale açılırsa, gücümüz olsa Belediye olarak ticari amaçlı düşünen insanların eline geçmesini engellemek için ihalelere de girmek isteriz. Ama bu çok zor. Umarım ihale açılmaz, umarım bu bakirlik bozulmaz" açıklaması yaptı.

ETİKETLER: Ayazma Bozcaada
http://www.yapi.com.tr/haberler/bakir-koylar-kavrami-tarihe-mi-karisacak_138694.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!