Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakü-Ceyhan Mercek Altında

Yolsuzluk iddiaları Bakü-Ceyhan petrol boru hattı projesine sıçradı.

NTV-MSNBC
Bakü-Ceyhan Mercek Altında

b>Yolsuzluk iddiaları Bakü-Ceyhan petrol boru hattı projesine sıçradı. Projede yaşanan gecikme nedeniyle ödenen ceza ve kimi müteahhitlerin ihale dışı kalması soruşturma dosyasında yeraldı.

Enerji Bakanlığı Teftiş Kurulu, BOTAŞ eski genel müdürü Gökhan Bildacı, dönemin proje direktörü Hüseyin Ersoy ve diğer personel hakkında devleti zarara uğrattıkları gerekçesi ile suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Enerji Bakanlığı’ndaki operasyonun başlamasına neden olan Bakanlık Teftiş Kurulu incelemelerini sürdürüyor. Bu çerçevede Bakü-Ceyhan projesinin Türkiye kısmı da mercek altına alındı.

GECİKME CEZASI ÖDENDİ
Hazırlanan soruşturma raporunda, projede BOTAŞ’tan kaynaklanan nedenlerle gecikme yaşandığı ve bu nedenle 23 milyon 673 bin dolar gecikme cezası ödendiği kaydedildi. Bu gecikmenin sorumluları da saptanarak rapora konuldu.

MÜTEAHHİTLER LİSTE DIŞI KALDI
Bunun yanısıra proje kapsamındaki çeşitli ihalelere katılacak kimi müteahhitlerin önyeterlilik seçiminde liste dışı bırakıldığı belirlendi. Boru hattı güzergahının “B” kısmında ihaleyi kazanan Alarko’nun sonradan ihale dışı tutulduğu saptandı.
Bakü-Ceyhan projesinin finansmanını sağlayan uluslararası konsorsiyumun da bu duruma seyirci kaldığı eleştirisi raporda yeraldı.

RAPOR ENERJİ BAKANINDA
Raporun sonuç bölümünde BOTAŞ eski genel müdürü Gökhan Bildacı ve dönemin proje direktörü Hüseyin Ersoy ve diğer personel müteahhitlere ilave para ödenmesine neden olduğu için görevi ihmalle suçlanıyor.
Rapor Enerji Bakanı Hilmi Güler’e sunuldu ancak henüz bir işlem yapılmadı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baku-ceyhan-mercek-altinda_26037.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!