Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bakü-Ceyhan’da Gürcistan Kesimi İnşaatı Tamamlandı

Gürcistan Devlet Petrol Şirketi’nin (GIOC) Başkanı Nikoloz Vaşakidze, Azeri ana üretim petrolünü dünya pazarlarına taşıyacak Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ham petrol boru hattı projesinin, Gürcistan kesimindeki inşaat çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Ticaret



b>Gürcistan Devlet Petrol Şirketi’nin (GIOC) Başkanı Nikoloz Vaşakidze, Azeri ana üretim petrolünü dünya pazarlarına taşıyacak Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) ham petrol boru hattı projesinin, Gürcistan kesimindeki inşaat çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Vaşakidze yaptığı açıklamada, hattın inşaat çalışmalarının pratikte bitirildiğini, boruların güvenlik amaçlı test edilmesi ve benzeri faaliyetlerin ise sürdüğünü kaydetti.

BTC hattının başlangıç noktası sayılan Azerbaycan’daki Sengeçal terminalinden borulara ilk petrolün 25 Mayıs’ta akıtılacağını ifade eden Vaşakidze, Haziran’da ise petrolün Gürcistan’a ulaşacağını söyledi.

Bu arada BTC hattının, Gürcistan’ın güneyindeki Borjomi kesiminde inşaat çalışmalarının sürdüğü dönemde çok ciddi çevre sorunlarının yaşandığını belirten Vaşakidze, “Bölgede riskin tam olarak giderilemediğini” kaydetti.

Vaşakidze, “Hattın güzergahının Borjomi kesiminden geçirilmesini bir hata olarak görüyoruz. Bu nedenle daha güneyden geçirilebilirdi. Ancak bölge güvenliğinin sağlanılması için, bugüne kadar ciddi çalışma yapıldı” dedi.

Vaşakidze, şunları kaydetti: “Borjomi kesimindeki inşaat çalışmalarına, hükümetin aldığı karar sonucu geçen yıl 15 gün ara verildi. BTC Co tarafından bölgede yürütülen çalışmalar hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değildik. Bölge güvenliğini arttırıcı önlemlerin alınmasından sonra çalışmalar devam etti.”

BTC hattının, Gürcistan kesiminde güvenliğinin sağlanılmasını hükümetin üstlendiğini belirten Vaşakidze, bu nedenle doğrudan devlete bağlı güvenlik şirketinin görev alacağını kaydetti. Vaşakidze, güvenlik konusunda gerekli finansmanın ise devlet bütçesinden ayrılacak kaynakla karşılanabileceğini ifade etti. BTC hattı güzergahı üzerindeki bölgelerde bulunan halkın karşılaştığı sosyal sorunlar nedeniyle bir çok kez gösteriler düzenlendiğini ifade eden Vaşakidze, devlet olarak bu konunun üzerinde ciddiyetle durduklarını ve yaşanan tüm sorunların giderildiğini söyledi. Nikoloz Vaşakidze, Bakü-Tiflis-Erzurum (BTE) doğalgaz boru hattı proje inşaatının da, belirlenen takvim çerçevesinde sürdüğünü ve herhangi bir sapmanın söz konusu olmadığını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baku-ceyhanda-gurcistan-kesimi-insaati-tamamlandi_25706.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!