Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Barmek Holding, Azerbaycan'da 15 Milyon Dolarlık Yatırım Yapıyor

Barmek Holding A.Ş., Azerbaycan'da teknoloji merkezi ve elektromekanik sanayi şirketi kuruyor. Barmek Grubu'nun imalatçı şirketi olan Emek E

Dünya



b>Barmek Holding A.Ş., Azerbaycan'da teknoloji merkezi ve elektromekanik sanayi şirketi kuruyor.

Barmek Grubu'nun imalatçı şirketi olan Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. tarafından Borsa'ya yapılan açıklmada, yaklaşık 3 yıldır Azerbaycan'ın yüzde 55'lik elektrik dağıtım hizmetini yürüten Barmek'in, elektrik dağıtımında kayıp ve kaçakları kontrol altına alarak tahakkuk ve tahsilatlarını yüzde 10'dan yüzde 70'e çıkardığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, Barmek Holding'in, Azerbaycan ve bölgede uluslararası standartlara uygun elektrik cihaz üretiminin olmaması nedeniyle Azerbaycan yetkilileriyle yaptığı görüşmeler ve hazırladığı fizibilite çalışmaları sonucunda bu ülkede bir teknoloji merkezi ve elektromekanik sanayi kurmaya karar verdiği ifade edildi. Kısa adı BEMAZ olacak Barmek Azerbaycan Elektromekanik Sanayii MMC" adlı şirket, Bakü ve Sumgayit bölgelerinin elektrik dağıtımını yapan Barmek Azerbaycan Elektrik Şebekesi'nin iştiraki olacak.

Yeni kurulacak şirket kapsamındaki fabrikada 400 kişiye, yan sanayide ise en az bin kişiye iş imkanı verilecek. BEMAZ, özelleştirme ihalesi sonunda Baki ElektroAvtomat ASC'nin bina kasabasındaki binalarını ve mevcut makina parkını almaya hak kazandı.

Yatırım tutarı yaklaşık 15 milyon dolar olarak gerçekleşecek

Açıklamda, 110 bin metrekare alan üzerinde kurulacak fabrikalar ve teknoloji merkezi için ilk 2 yılda 12 milyon dolarlık yatırım yapılacağı, daha sonra bu yatırım miktarının 15 milyon doları bulacağı kaydedidli. Tesisin, başlangıçta 15 milyon dolar olacak satış hacmi zamanla 30 milyon dolara ulaşacak. Satış hacminin yüzde 60'ı ihracat olacak şekilde programlandı. BEMAZ, Baki ElektroAvtomat'in geçmişteki imalatları olan muhtelif ayırıcılar, paneller, dağıtım panoları ve hücrelerin imalatını gerçekleştirecek.

Yeni yatırımlarla Barmek'in Azerbaycan'da çalıştırdığı işçi sayısı 5 bin 500 kişiye ulaşacak ve ticaret hacmi ise 300 milyon doları aşacak. İmalatta kullanılacak teknolojiler Barmek Grubu'nun imalatçı şirketi olan Emek Elektrik'ten veya onun aracı olacağı firmalardan transfer edilecek. Açıklamada, Emek Elektrik, söz konusu şirketin hem ortağı hem de teknoloji merkezi olmak için müzakerelere başlandığı belirtildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/barmek-holding-azerbaycanda-15-milyon-dolarlik-yatirim-yapiyor_16840.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!