Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başbakan’ın Makamı Baştan Yaratılmalı!..

Ünlü içmimar ve dekoratörler, Başbakan’ın makam odasını değerlendirdi: Başbakan’ın kullandığı makam odasının dekorasyonunu, ‘arabesk ve toplam

Milliyet
Başbakan’ın Makamı Baştan Yaratılmalı!..

b>Ünlü içmimar ve dekoratörler, Başbakan’ın makam odasını değerlendirdi:
Başbakan’ın kullandığı makam odasının dekorasyonunu, ‘arabesk ve toplama’ kelimeleriyle özetleyen işin uzmanları, "Bu mekân çok daha sade olmalı" diyor.
Üst düzey yabancı konukların da sık sık ağırlandığı Başbakan’ın makam odasının dekorasyonu ve kullanılan eşyaların kalitesi, işin uzmanlarından eksi not aldı. Türkiye’nin önde gelen içmimar ve dekoratörleri, Batı’daki örnekleriyle kıyaslandığında vasat kalan makam odasını, "arabesk ve gecekondudan hallice bir oda" diye nitelendirdi. Başbakan Gül’ün kullandığı makam odasıyla ilgili görüşler şöyle:

MEKÂN ÇOK YORUCU
Çağlayan Tuğal (İçmimar): Çok yorucu bir mekân. Duvardaki resimler büyük ihtimalle ucuz. Burada biraz daha ağırbaşlı bir mobilya beklerdim. Eşyalar arasında hiçbir uyum yok. Gecekondudan hallice bir oda. Yurtdışında hiçbir ülkenin Başbakanlık ofisinde dışarıdan gözüken klima yok. Keşke bunu saklasalardı. ‘Burası Başbakanlık makamı’ demeseniz ‘alelade bir tekstilcinin ofisi’ derdim. Ben daha sade döşerdim. Kökenimiz Osmanlı. Bunu da birkaç parçayla anlatırdım. Burada insanların dikkatinin direkt konuya gitmesi lazım. Etraftaki bu karışıklığa değil. Bu tamamen arabesk.

ÇOK MASRAF GEREKMEZ
Zeynep Fadıllıoğlu (Dekoratör): Yeterince kıymet verilmeden tasarlanmış gözüküyor. Renk uyumu yok, herhangi bir stil hâkimiyeti yok. Zengin kültürümüzün izlerini taşımıyor. Olan eşyaların kumaşları değiştirilerek; çok zayıf olan perde zenginleştirilerek ve duvar rengine özellik verilerek bu makama layık bir görüntü elde edilebilir. Tablolar çağdaş Türk sanatçılarıyla desteklenmeli. Burada vasat bir oda görüntüsü hâkim.

SADE VE İŞLEVSEL OLMALI
Murat - Melkan Gürsel Tabanlıoğlu (Mimar): Mimari anlamda tüm dünyanın sadeliğe ve işlevselliğe daha büyük önem verdiği kesin. Türkiye’yi temsil eden kişilerin de bu çağdaş anlayışla tasarlanmış mekânlarda oturmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu tarz mekânlar düzenlenirken kişisel zevklerden uzaklaşılmalı. Aynı mekânda çeşitli çalışma ve oturma bölümleri düşünülerek, doğru aydınlatma kullanılarak iyi planlanmış fonksiyonel bir oda haline getirilmeli.

HALI EŞYALARA UYMAMIŞ
Yalın Tan (İçmimar): Yerdeki halı mekândaki hiçbir renkle uyum sağlamıyor. Aydınlatma ise bir çalışma mekânından çok yemek odası kimliğini koruyor. Kanepe kumaşlarının renk ve kumaş seçimleri bu makamın ağırlığını kaldırmayan düzeye sahip. Mekândaki radyatörlerin gizlenememiş gizlilikleri de anti profesyonel bir tadilat yapılmış hissini uyandırıyor. Sanıyorum, bu mekân daha önce bir konut olarak kullanılıyormuş ve geçici olarak bir çalışma alanı yaratılmış. Ancak tekrar ciddi şekilde ele alınmalı.


http://www.yapi.com.tr/haberler/basbakanin-makami-bastan-yaratilmali-_2818.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!