Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkan Tunçağ Kemeraltı Projesine Destek İstedi

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Kemeraltı Projesi olarak bilinen “Oteller Sokağı, Kestelli Caddesi, Anafartalar Caddesi ve 926 Sokak Kentsel Yenileme Projesi” için sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini söyledi.

Zaman



onak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Kemeraltı Projesi olarak bilinen “Oteller Sokağı, Kestelli Caddesi, Anafartalar Caddesi ve 926 Sokak Kentsel Yenileme Projesi” için sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini söyledi.

Tunçağ, “Tarihi binaların, mekanların restorasyonunu yapmak, bunları tekrar ticarete, turizme kazandırmak isteyen kuruluşlara destek olacağız. Bürokrasiye boğulmamalarına ve önlerindeki yasal engelleri kaldırmaya çalışacağız.” dedi. İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da Kemeraltı’nın İzmir ticaretinin en önemli merkezi olduğunu belirtirken bu çarşının tarihi kimliğinin yeniden ortaya çıkarılması için her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi. Demirtaş, “Bu çalışma, öncelikle Kemeraltı’nda faaliyet gösteren binlerce üyemizin yararına olacak. Diğer yandan turizme getireceği hareket de bütün İzmir ekonomisine yarayacak. Kemeraltı’ndaki sayısız projeye destek vermiştik. Son olarak da Kestelli Caddesi’nin çevre ve aydınlatma düzenlemesi için 165 bin YTL ayırdık. Ağustostaki Üniversite Olimpiyatları’na kadar bu çalışmayı bitirmek istiyoruz ama Kemeraltı’nda ortaya çıkarılmayı bekleyen daha pek çok eser var. Diğer kuruluşlar da bu işe el atmalı. Dünya çapında mimarlarla çalışıp çok özellikli tasarımlar yapmalıyız.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/baskan-tuncag-kemeralti-projesine-destek-istedi_26885.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!