Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başkent'e Bilişim Vadisi Projesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Genç Girişimciler Kurulu'nun Başkanı Üner Karabıyık, finans kuruluşlarının İstanbul'a taşınmasıyla doğan boşluğu dolduracak en iyi projenin “Bilişim Vadisi Projesi” olduğunu kaydetti.

Hürriyet Ankara
Başkent'e Bilişim Vadisi Projesi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Genç Girişimciler Kurulu'nun Başkanı Üner Karabıyık, finans kuruluşlarının İstanbul'a taşınmasıyla doğan boşluğu dolduracak en iyi projenin “Bilişim Vadisi Projesi” olduğunu kaydetti.

Ankara Ticaret Odasından (ATO), İl Genç Girişimciler Kurulu'nun, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Kocaeli illerinden birinde hayata geçirilmesi planlanan “Bilişim Vadisi Projesi” ile ilgili yaptığı toplantıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, toplantıya katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, “Bilişim Vadisi”nin Başkent'te kurulması için Ankara milletvekillerinden destek isteyecek. Bu çerçevede, Ankara milletvekillerinin Bilişim Vadisi Projesi'nin ele alınacağı yemekli bir toplantıya davet edilmesi planlanıyor.

Üniversiteler avantaj

Açıklamaya göre, toplantıda Bilişim Vadisi Projesi ile ilgili bir sunum yapan İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve ATO Meclis Üyesi Üner Karabıyık, Ankara'nın Bilişim Vadisi'ni hak ettiğini, ulaşım ve altyapı bakımından projeyi taşımaya uygun bir kent olduğunu belirterek, “Finans kuruluşlarının İstanbul'a taşınmasıyla doğan boşluğu dolduracak en iyi proje Bilişim Vadisi'dir” dedi.

Projenin en önemli ayaklarından birisinin üniversiteler olacağını ifade eden Karabıyık, Ankara'da 4'ü devlet, 7'si de vakıf olmak üzere 11 üniversite bulunduğuna dikkati çekti. Karabıyık, Ankara'nın üniversiteler bakımından Eskişehir ve Kocaeli'ne, altyapı, ulaşım ve trafik bakımından da İstanbul'a kıyasla daha avantajlı olduğunu belirtti.

İstanbul uygun değil

Ciddi bir trafik sorunu yaşayan İstanbul'da ulaşımın özellikle yağışlı aylarda içinden çıkılmaz hale geldiğine işaret eden Karabıyık, “İstanbul gibi kaotik bir şehrin Bilişim Vadisi gibi dev bir projeyi kaldırması mümkün değil. Bilişim Vadisi'ni İstanbul'da kurmak bu kentin sorunlarına bir yenisini eklemek olur” dedi.

Toplantıda ayrıca, girişimciliğin özendirilmesi için üniversiteler ve liselerde bu konuda dersler konulması, girişimci rol modellerinin bu derslerde öğrencilerle bir araya gelmesi önerildi. Kurul üyeleri, eğitim programlarına AB fonlarından ve Euro Chambers'tan destek alınması önerisinde bulundular.

Toplantıda Ankara'da Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) kurulması için girişimde bulunulması konusunun da ele alındığı bildirildi.

 

ETİKETLER: kurum proje
http://www.yapi.com.tr/haberler/baskente-bilisim-vadisi-projesi_80312.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!